0.5 C
București
24 noiembrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Bogații de extremă stânga din SUA zic că se mută în Europa

Europa ar putea primi în curând un număr semnificativ de americani bogații de extremă stânga, susținători ai curentelor progresiste, care acum sunt nemulțumiți că preferata lor, Kamala Harris, a pierdut alegerile în favoarea lui Donald Trump. Stânga-caviar din SUA zice că ar vrea să se mute în străinătate.

„Viză de aur” în Europa Potrivit unui reportaj realizat de CNN, interesul pentru „vizele de aur” acordate de unele state europene. Bogații de extremă stânga din SUA se mută în Europa

De asemenea, oferă cetățenie după doar cinci ani, spre deosebire de șapte până la 10 ani cât sunt necesari în țări precum Grecia, Spania sau Italia. Totuși și aceste trei țări sunt opțiuni populare în rândul americanilor. Pe de altă parte, americanii foarte bogați tind să prefere Malta sau Austria, deoarece oferă cetățenie imediat, dar la un preț mult mai mare.

Cereri după înfrângerea Kamalei Harris

Compania Henley & Partners, care activează în acest domeniu, a declarat că în săptămâna alegerilor prezidențiale, căutările efectuate de cetățenii americani pe pagina de interne9t a companiei au crescut cu aproape 400% comparativ cu o săptămână în urmă. Mulți dintre acești oameni nu intenționează însă să se mute definitiv în străinătate. „Majoritatea americanilor sunt concentrați doar pe ideea de a avea posibilitatea de a alege”, spune Dominic Volek, șeful diviziei pentru clienți privați la Henley & Partners.

Arton Capital, o altă firmă de consultanță în domeniul imigrației, a declarat că a primit peste 100 de întrebări pe această temă a doua zi după victoria lui Trump, de cinci ori mai mult decât media zilnică obi
șnuită. „Un procent foarte mic dintre acești oameni se mută de fapt, dar toți vor să aibă opțiunea ca plan B”, a declarat CEO-ul Armand Arton pentru CNN. „Cu siguranță vom fi foarte ocupați în următoarele șase luni cu piața din SUA”, a adăugat el.

Opțiunile pentru stânga-caviar

De-a lungul timpului, programe precum viza de aur din Europa au atras interesul elitelor economice din țări considerate a fi țări emergente precum China, Africa de Sud, Nigeria, Filipine și India. Unele dintre aceste țări se confruntă cu niveluri ridicate de instabilitate politică și economică și astfel cei bogați caută să evite aceste situații mutându-se în altă țară. O altă motivație este dorința de a obține imediat un al doilea pașaport care să asigure mai multe opțiuni de călătorie fără viză.

Până la pandemie, cetățenii americani nu reprezentau o cotă semnificativă din piața vizelor de aur. Însă cererea a crescut treptat, iar divizarea politică și tensiunile sociale din SUA mențin interesul în acest sens, potrivit unui raport Henley & Partners publicat la începutul acestui an.

Începând cu 2020, cetățenii Statelor Unite reprezintă cel mai mare grup de clienți ai companiei pentru programe de emigrare pe bază de investiții. Căutările de vize de aur de către americani au crescut cu 33% în acest an în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, iar programele din Europa sunt cele mai căutate.

Oamenii simpli, care plătesc taxe, nici nu visează la vizele de Europa
Costul vizei de aur este, desigur, inaccesibil pentru majoritatea americanilor. Totuși, în ultimul timp, pe platformele de socializare se discută tot mai des despre modalități alternative de mutare în străinătate.

De exemplu, un videoclip pe YouTube intitulat „Țări pentru americanii care doresc să plece din SUA”, postat cu mai puțin de două săptămâni în urmă, are peste jumătate de milion de vizualizări și 4.000 de comentarii, inclusiv de la americani care spun că analizează opțiunile de a se muta imediat în străinătate.

Pe Reddit, o postare intitulată „Emigrare după rezultatele alegerilor din SUA” a primit 1.300 de comentarii în mai puțin de două săptămâni. Într-un grup LGBTQ de pe Reddit, un utilizator a scris cu puțin timp înainte de alegeri că el și soțul său cred că „s-ar putea să părăsească SUA, dacă Trump câștigă în cele din urmă”. Flannery Foster, un american care locuiește în Spania și îi ajută pe alți americani să călătorească, să lucreze sau să studieze în străinătate, a auzit multe povești de acest fel în ultima vreme, potrivit kathimerini. (Traducerea-Rador)

Related posts

Dronele Shahed ale rușilor, echipate cu antene și cartele SIM ucrainene pentru a le îmbunătăți capacitățile de țintire

econtext

China și-a pierdut „fala”: cel mai nou submarin nuclear. S-a scufundat pur și simplu

econtext

Război în Israel, ziua 15. Concentrări de tancuri în apropiere de Gaza

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More