23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Britanicii regretă ieșirea din UE. Mari nemulțumiri legate de Brexit

La trei ani de la ieşirea oficială din Uniunea Europeană, britanicii regretă decizia. Aceștia nu mai privesc cu ochi buni Brexitul, fiind nemulțumiți de multe aspecte ale acestuia.

După doar trei ani de la ieșirea din UE, britanicii și-au schimbat opinia despre Brexit. Din ce în ce mai puțini cetățeni sunt de părere că acesta a fost benefic pentru Regatul Unit. Majoritatea spun că pasul a dăunat grav economiei.

Brexit, lovitură pentru economia britanică

Regatul Unit a ieșit oficial din Uniunea Europeană în ianuarie 2021. După trei ani, alegătorii pro-Brexit și-au schimbat complet viziunea legat de acest context. O arată clar cifrele unui sondaj realizat de Institutul Opinium.

După şapte ani de la referendum, 22% dintre britanici cred că decizia de a ieși din Uniunea Europeană a reprezentat un avantaj pentru Regatul Unit. Majoritatea cetățenilor spun că Brexitul a dăunat economiei britanice și a dus la creşterea preţurilor în magazine. De asemenea, acesta a reprezentat un impediment în planul guvernului de a controla imigraţia.

britanicii

Promisiunile politicienilor nu au fost îndeplinite

În perioada în care se discuta intens pe tema Brexitului, Boris Johnson, dar și actualul ministru al locuințelor Michael Gove, au făcut promisiuni mari pentru viitor. Ulterior, toate acestea au fost puse sub semnul întrebării de către cetățenii britanici.

Aleșii politici din perioada respectivă susțineau că ieșirea din Uniunea Europeană va stimula economia și comerțul. De asemenea, măsura urma să aducă 350 de milioane de lire sterline pe săptămână pentru NHS. De asemenea, inițiativa urma să permită guvernului să controleze granițele.

britanicii

Brexit. Britanicii, dezamăgiți după ieșirea din UE

Conform sondajului realizat de Opinium, cetățenii au arătat că niciuna dintre promisiunile respective nu au fost respectate. Analiza a fost efectuată pe un eșantion de 2.000 de alegători. Datele arată că doar 1 din 10 britanici consideră că ieșirea din UE a adus beneficii Regatului Unit.

De altfel, 63% dintre cei chestionați consideră că fenomenul a fost responsabil pentru o parte din inflație.Companiile britanice se plâng, de asemenea, de efectele măsurii. Acestea au impus o serie de restricții vamale care au îngreunat activitatea.

Related posts

Cat valoreaza aurul si argintul din subsolul Romaniei

Asaftei Bogdan

Armata rusă a atins un nou record de morți în luna mai. Care este numărul total al rușilor uciși de la începutul războiului din Ucraina

econtext

Ucraina se va retrage „cu pași mici” fără ajutorul SUA, spune Volodimir Zelenski. ”Rușii ar putea intra în marile orașe”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix