10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Bucharest Jazz Festival 2023 va avea loc în această toamnă, în perioada 7-10 septembrie

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe pagina sa de Facebook că Bucharest Jazz Festival 2023 va avea loc în perioada 7-10 septembrie. La acest eveniment, vor participa artiști nominalizați la premiile Grammy, dar și talentatele senzații ale jazzului britanic, alături de numeroase orchestre, trupe și muzicieni din diverse țări, precum America, Germania, Finlanda, Austria, România și Franța.

Festivalul, care este un proiect organizat de Primăria Capitalei prin intermediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, va oferi trei zile de concerte live la Combinatul Fondului Plastic, între 8 și 10 septembrie. De asemenea, în prima zi de festival, pe 7 septembrie, se va desfășura un preview special de concerte cu intrare liberă la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Noul curator al festivalului este Ana-Cristina Leonte, o voce reprezentativă a jazzului românesc, compozitoare și lider de trupă, absolventă a secției conduse de pianistul și profesorul universitar Mircea Tiberian de la Universitatea Națională de Muzică București. Ana-Cristina Leonte are o vastă experiență în colaborări cu numeroși muzicieni de jazz și a câștigat diverse premii la competiții de jazz.

Pe parcursul festivalului, vor urca pe scenă artiști remarcabili, printre care colectivul muzical din Londra – Nubiyan Twist, saxofonistul nominalizat la premiile Grammy, Ben Wendel, artistul german Tobias Hoffman alături de Big Band Radio România, chitaristul finlandez Vilkka Wahl, și concertul inedit Norzeatic și Qinta Spartă.

Printre artiștii și trupele locale care vor face parte din line-up-ul festivalului se numără Mircea Tiberian Quartet, Gin Tonic Orchestra, Anita Petruescu Group, Muntet, Lukacs Marton ft. Csikos Aron, Sorin Romanescu Trio, Sebastian Spanache, și mulți alții.

Programul complet al Bucharest Jazz Festival va fi disponibil pe site-urile arcub.ro și bucharestjazzfestival.ro, iar biletele vor putea fi achiziționate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, din magazinele partenere și de la casa de bilete ARCUB de pe strada Lipscani nr. 84-90. Prețurile biletelor vor varia în funcție de categoria de loc.

Related posts

Mai multe terenuri de sport din parcurile din București se află în reabilitare, iar lucrările sunt aproape finalizate

econtext

Rusia, noi acuzații la adresa Chișinăului. Agresorul Putin se vrea negociator al păcii în Transnistria

econtext

Sosesc trupe franceze lângă România și Polonia pentru a securiza frontierele. Ce va face Putin?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More