23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Bucureștenii din cartierul Andronache din Sectorul 2 al Capitalei, se vor bucura de o nouă grădină publică urbană

Locuitorii cartierului Andronache din Sectorul 2 vor avea parte de o surpriză plăcută, deoarece Primăria Sectorului 2 pregătește deschiderea unei noi grădini publice urbane. Această zonă va include un loc de joacă pentru copii, un spațiu de relaxare, facilități pentru activități sportive în aer liber și zone verzi.

Locuitorii cartierului Andronache se vor putea bucura în curând de o nouă grădină publică urbană, a transmis Primăria Sectorului 2, luni, 21 august, într-o postare pe Facebook.

Noua grădină publică urbană va fi amenajată pe strada Tușnad, nr. 43, având o suprafață totală de 985 de metri pătrați. Această grădină va include un spațiu special pentru joacă destinat copiilor, o zonă plăcută de relaxare, facilități pentru activități sportive în aer liber și spații verzi.

Deși în prezent terenul este în proprietate privată, Primăria Sectorului 2 a inițiat procesul de expropriere pentru a face posibilă amenajarea acestei grădini. Primul pas în această direcție a fost elaborarea unui studiu de fezabilitate. Planul de amenajare a grădinii urbane implică diverse etape de execuție:

  1. Igienizarea terenului.
  2. Crearea de alei pietonale, un loc de joacă pentru copii și o zonă pentru activități sportive.
  3. Instalarea mobilierului urban, a cișmelelor și a sistemului de iluminat.
  4. Plantarea de arbuști, flori și gard viu pentru a crea un mediu plin de culoare și verdeață.

Primăria Sectorului 2 a făcut următoarea precizare:

Această investiție este esențială pentru locuitorii cartierului Andronache, în zonă fiind nevoie de mai multe locuri de joacă pentru copii, spații verzi sau locuri de relaxare și odihnă.

Lucrurile pe care le urmărește Primăria Sectorului 2 prin acest proiect sunt:

  • Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Sectorul 2 al Bucureștiului.
  • Reducerea nivelului de poluare în zonă.
  • Crearea unui mediu mai sănătos și mai prietenos pentru comunitate.

Cu fiecare spațiu verde creat, facem un pas înainte către un oraș mai frumos și mai prietenos cu mediul înconjurător, transmite PS2.

Primăria Sectorului 2 dorește să informeze bucureștenii cu privire la planurile de amenajare a altor 4 grădini publice urbane în sector, pe străzile Dinu Vintilă, Periș, Cumpenei și Nicolae Zamfir.

Related posts

Romania sărită din schemă în afacerea „F-16 pentru Ucraina”. De unde vor ataca avioanele americane?

econtext

Ciprian Ciucu dorește să schimbe denumirile a două stații de metrou de pe Magistrala 5

econtext

Fiica Elenei Lasconi, „dezgustată” de votul mamei la referendumul pentru familia tradițională: Nu susțin un astfel de om!

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix