14.8 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Bucureşti – Podul Grant, redeschis traficului rutier pe sensul Crângaşi-Turda. Nicuşor Dan anunţă noi lucrări de reabilitare

Traficul rutier pe podul Grant a fost redeschis, duminică dimineaţă, anunță Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe sensul Crângaşi-Turda, după o perioadă în care podul a fost complet închis pentru lucrări de modernizare.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că firma privată care a câştigat contractul mai are de executat lucrări la structura de rezistenţă a podului, însă acestea nu presupun restricţii de trafic. Edilul anunţă că, cel mai probabil, anul acesta vor începe lucrări de reabilitare la pasajele Lujerului, Obor şi la podul de la ieşirea spre Ploieşti.

„Am promis că pe 31 martie dăm drumul la circulaţia pe acest sens, ne-am ţinut de cuvânt. Mulţumesc Administraţiei Străzilor şi constructorului! În plus, dăm drumul şi pe bretelele de acces şi am dat drumul deja pe cele două linii de tramvai, deci, din punctul de vedere al traficului nu mai există restricţii”, a afirmat primarul general.

Investiţia a costat, în total 54 de milioane de lei, au fost facturate lucrări în valoare de aproape 27 de milioane de lei şi au fost achitaţi 13 milioane de lei, pentru restul de plată sumele sunt prinse în buget, a adăugat Nicuşor Dan.

Edilul a precizat că firma care realizează modernizarea podului mai are de făcut unele lucrări la structura de rezistenţă a podului care nu vor afecta buna desfăşurare a circulaţiei rutiere. Acestea se vor încheia în august 2024, cu un an mai devreme decât termenul prevăzut în
contract.

Reprezentantul constructorului, prezent duminică alături de Nicuşor Dan, a explicat că lucrările la structura de rezistenţă se vot desfăşura în intervalul orar 10:00-15:00. Acestea includ montarea unui parapet şi a unor materiale de protecţie anticorozivă. Acesta a precizat că nu se pun probleme cu privire la siguranţa traficului, chiar dacă mai sunt de executat lucrări la structura de rezistenţă a podului.

„Ăsta este avantajul de a lucra cu firme private în loc de companii municipale care chiar dacă vor, nu au expertiza de a face tipul ăsta de lucrări”, a adăugat primarul.

Acesta a anunţat că, după ce s-au constatat probleme la pasajele de la Lujerului, Obor şi la podul de pe drumul spre Ploieşti, Administraţia Străzilor a întocmit documentaţii de intervenţie iar cel mai probabil se vor supune votului Consiliului General indicatorii tehnico-economici pentru lucrări.

Edilul spune că pentru fiecare intervenţie indicatorii „sunt de ordinul 200 de milioane” pentru pasaje şi de 50 de milioane de lei pentru pod.

„Suntem gata să începem în cursul acestui an lucrările, probabil la toate aceste obiective”, a mai afirmat Dan.

Related posts

Japonezii construiesc orasul viitorului – Fujisawa Sustainable Smart Town

Asaftei Bogdan

Un nou cutremur a zdruncinat România, vineri seară! A fost resimțit în mai multe orașe din țară

econtext

Cum a reinventat aviația SUA Baza Aeriană de la Câmpia Turzii cu 34 de milioane de dolari

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More