0.4 C
București
18 ianuarie 2025
econtext.ro
ACTUAL

Călin Georgescu continuă să împrăștie informații false: i-a zis unui fost contractor CIA că NATO va ataca Rusia de la baza Kogălniceanu din România

Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, continuă să împrăștie informații false, ceea ce reprezintă infracțiune, conform legislației din România. Într-un interviu, acesta i-a spus unui fost soldat american, fără a avea dovezi, că NATO va ataca Rusia din România.

Călin Georgescu i-a acordat un interviu fostului soldat american Shawn Ryan, care în prezent este foarte activ pe rețelele sociale, având milioane de urmăritori. Iar Călin Georgescu a postat o parte din interviu sâmbătă, 11 ianuarie, pe pagina sa de Facebook.

În preambulul interviului, Shawn Ryan, fost contractor CIA, spune într-o postare pe X, în timp ce se plimbă în centrul Bucureștiului: „Fiți atenți la ce se întâmplă în România.Va afecta întreaga lume într-un fel sau altul. NATO construiește cea mai mare bază din Europa în România. Iar Călin Georgescu, candidat la alegerile prezidențiale, vrea să împiedice acest lucru pentru că vrea pace”.

În fragmentul de interviu postat pe Facebook, Călin Georgescu îi spune la un moment dat lui Shawn Ryan: „Ce se întâmplă acum în România și faptul că nu avem nicio reacție din afară, în special din Statele Unite, arată că ei nu înțeleg ce se întâmplă aici, pentru că dacă folosesc România pe post de intrare către război… ce urmează? Nu avem nevoie de război”.

După câteva minute de dialog cu Călin Georgescu, minute tăiate la montaj, Shawn Ryan ajunge la concluzia, din spusele politicianului român, că baza NATO de la Mihail Kogălniceanu ar putea fi folosită pentru a conduce o ofensivă majoră în Rusia.

„Așadar, această bază NATO, ca să fie clar, cea mai mare bază NATO construită vreodată în Europa, va fi folosită pentru a conduce o ofensivă majoră în Rusia”, precizează fostul contractor CIA.

Iar Călin Georgescu nu îl contrazice deloc, ba chiar precizează că nuanța de „ofensivă” utilizată de american este una corectă.

„Exact acesta este cuvântul – ofensivă. Ceea ce este greșit. Nu putem accepta asta (…) Nu este războiul nostru”, conclude Călin Georgescu, fără a a aduce probe concrete în sprijinul afirmațiior sale.

Conform legii, “comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Related posts

Cum a ajuns România să aibă cea mai puternică armată dintre statele vecine? Ce arme luăm în 2024?

econtext

Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR-ului. Marcel Ciolacu: A fost eliminat oficial plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii

econtext

Racheta hipersonică Oreșnik lovește România în 13 minute. Rusia arată harta cu țintele sale din UE

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More