26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cât dau pe coșul săptămânal Nicușor Dan și Piedone. Primarul sectorului 5 nu rămâne cu niciun ban din salariu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, are un salariu lunar de aproximativ 20.000 lei și a declarat că nu are bani puși deoparte.

Nicușor Dan spune că un coș săptămânal de cumpărături îl costă în jur de 400-500 de lei, dar fără a pune la socoteală și cumpărăturile mai mici, zilnice.

„Câștig în jur de de 20.000 lei pe lună. Da, îmi ajung banii ăștia. Nu am economii. Cumpărăturile frecvente, peste zi, le face soția, cele de care e nevoie, adică o sticlă de lapte pentru copii. O dată la două săptămâni, uneori chiar săptămânal, în ziua de sâmbătă, mergem împreună să cumpărăm pentru toată săptămâna. Dăm cam 400-500 lei”, a declarat Nicușor Dan.

Familia primarului este compusă din doi adulți și doi copii, o fetiță de 8 ani și un băiețel de aproape 2 ani.

Un alt primar, Cristian Popescu Piedone, a fost întrebat cât ar trebui să câștige un bucureștean pentru a avea un trai decent.

,,Oricum nu salariul minim pe economie. Ne uităm la coșul zilnic. Cu 500 de lei s-a înjumătățit coșul. Astăzi, fără 1.000- 1.200 de euro nu avem cum să trăim. Trebuie să ne aliniem la comunitatea europeană.

Eu și când am ținut regim un an de zile, chiar dacă mâncam doar frunze, prețul era mult peste 40 de lei.’’, a declarat Cristian Popescu Piedone la Antena3 CNN

Primarul Cristian Popescu Piedone spune că din salariul pe care îl încasează nu rămâne cu niciun ban la final de lună. Acesta dă exemplul soacrei sale care este bolnavă și care nu s-ar descurca singură dacă nu ar primi ajutor din partea familiei .

,,Din salariul meu îmi rămâne nimic. Ma gândesc, în primul rând, la utilitățile pe care trebuie să le plătesc. Mulțumesc lui Dumnezeu că încă nu sunt bolnav și nu iau medicamente.

Mă uit la soacra mea care este bolnavă, este diabetică, are 84 de ani, și raportat la pensie, dacă nu ar fi avut un suport din partea nepoților, a mea personală și a nevestei mele, era dusă de mult la gară’’, a declarat Cristian Popescu Piedone la Antena3 CNN.

Related posts

A fost aprobată modernizarea și reabilitarea a opt străzi din Sectorul 2

econtext

Prognoza meteo, 5 februarie. Cod portocaliu de vreme rea

econtext

Privilegiile bugetarilor, anulate. Marcel Ciolacu taie sporurile angajaților de la stat

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix