33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

CAT DE SARACI SUNT romanii in realitate. VEZI cum ne saraceste cursul de schimb

Veniturile celor mai saraci romani au crescut substantial in ultimii ani, daca ne luam dupa valoarea in lei. Am putea spune ca si saracii o duc tot mai bine, in ciuda crizei. Totusi, realitatea nu este deloc asa de viu colorata, pe cat ar parea la o prima vedere. Dimpotriva!

Econtext va arata cum au crescut veniturile romanilor care se afla la limita saraciei.

Cum a evoluat pragul saraciei relative in ultimii ani (in perioada 2007 – 2011, acestea fiind cele mai recente date), atat in moneda nationala, in lei, cat si echivalate in valuta, in euro.

Latura economica

Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind situatia financiara a romanilor. Iata si alte analize de acest gen:

 

Euro era cotat la 3,3 lei pentru 2013, iar salariul mediu trebuia sa ajunga la 600 euro. VEZI care era scenariul initial pentru acest an

 

Isarescu sau Golban: Sapte motive pentru a nu deprecia leul. TOT ce trebuie sa stii despre evolutia actuala a leului

 

TOPUL BANCILOR cu cel mai bun curs euro – leu. Vezi unde gasesti INTOTDEAUNA euro ieftin

 

Cat reusim sa economisim: 86 de lei pe luna de persoana. Vezi care sunt veniturile si cheltuielile romanilor

 

Lei – euro

Asadar, in moneda nationala, pragul saraciei a urcat in fiecare an din perioada mentionata. Si cu multi lei. De exemplu, in 2007, romanii care se aflau la limita saraciei traiau cu 292 pe cap de locuitor (persoane adulte).

Ulterior, acest prag a crescut sustinut, in ciuda crizei. Totusi, daca raportam la euro, nivelul cel mai de jos al saraciei a ramas constant. In ciuda cresterii in lei, daca raportam la euro, vom vedea ca pragul saraciei a stagnat in multi ani.

Ceea ce inseamna ca avansul in lei a fost iluzoriu, fiind anulat de cresterea preturilor! Altfel spus, saracii Romaniei au ramas la fel de saraci, desi au avut mai multi bani.

 

Dar IATA cum au evoluat veniturile celor mai saraci romani in ultimii ani, atat in lei, cat si in euro:

 

 

https://econtext.ro/finante-banci/bani/cat-de-saraci-sunt-romanii-in-realitate-vezi-cum-ne-saraceste-cursul-de-schimb.html

Related posts

Mii de pisici au murit în Cipru din cauza Covid-19

econtext

Cine este Evgheni Prigojin, „bucătarul lui Putin” acuzat de generalii ruși că a pornit o revoltă armată contra Moscovei

econtext

Domnule Ponta, nu iesiti in strada pentru Severin? Nu face PSD-ul lant viu in jurul lui? Unde va este sustinerea legendara?

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix