28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, folosind documentele vărului cu care seamănă

Inspectorul General al Poliției de Frontieră a susținut sâmbătă o conferință de presă privind controversata plecare a fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, care a reușit să iasă din țară vineri la ora 7.49, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude.

„Întrucât în ziua de 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului, acesta a fost dat în urmărire națională la ora 10:21. Ulterior, la ora 18:00, a fost dat în urmărire internațională, mandat validat în sistemul de informații. Având în vedere informațiile potrivite și faptul că Cătălin ar fi ieșit din țară, am dispus în timp operativ constituirea unei echipe de verificare alcătuită din șefii structurilor din cadrul ITPF Sighetul, responsabili de situație. Echipa a fost condusă de adjunctul inspectorului în PDF (Punctul de Trecere a Frontierei).

S-au valorificat informațiile furnizate de IGPR prin Inspectoratul Județean privind traficul autovehiculelor și a persoanelor. Scopul a fost identificarea posibilelor mijloace de transport în care bărbatul căutat ar fi putut ieși din țară, precum și persoane care să fi facilitat ieșirea acestuia. Aceste verificări au vizat atât vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, cât și consultarea bazei de date a persoanelor și autovehiculelor, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.

De asemenea, s-a intensificat schimbul de informații cu autoritățile maghiare, precum și cu alte instituții europene, prin intermediul canalelor de cooperare polițienească. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile Acordului Comun Româno-Maghiar din 2007, la frontiera cu Ungaria, în punctul de trecere Petea, controlul de frontieră pe sensul de ieșire din România se efectuează în echipe comune polițienești”, potrivit IGPF.

Cătălin Cherecheș a folosit documentele unei rude pentru a fugi din România

„La ora 7:49, folosind o altă identitate aparținând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menționată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat într-un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane: conducătorul auto, care figura cu regim de taxi, și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești, dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a numitului Cătălin. Persoana în momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră, se afla în fața tonetei pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității”, a declarat Inspectorul IGPF.

Related posts

A murit Nicolae Manolescu

econtext

Amenințare cu bombă la mai multe instituții publice din Capitală

econtext

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix