26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Câți soldați ruși au murit în timpul rebeliunii lui Prigojin, potrivit presei pro-război de la Moscova

Mai multe publicații din Rusia care susțin războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin în urmă cu 16 luni susțin, fără a oferi dovezi, că mai mulți soldați ruși au murit sâmbătă, în timpul rebeliunii lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner.

Săptămânalul rus patriotic Readovka, fără a preciza sursele, a estimat că 15 persoane au fost ucise, inclusiv soldați ruși care se aflau la bordul avioanelor și elicopterelor doborâte, notează Sky News.

Cel puțin opt persoane se aflau la bordul unui avion IL-18, susține publicația.

Canalul de Telegram Rybar a relatat că peste 20 de piloți care se aflau la bordul a șapte elicoptere și avioane au fost uciși.

Și un alt cont de Telegram numit Fighterbomber, care a scris foarte repede despre avioanele doborâte în timpul revoltei armate, a susținut că sunt 13 morți.

Sky News a precizat că nu a putut confirma informațiile de pe canalele rusești.

Oficial, autoritățile ruse nu au anunțat că au existat victime în timpul rebeliunii de o zi a lui Prigojin.

De altfel, Moscova ascunde și numărul militarilor care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina.

Sâmbătă, președintele rus Vladimir Putin s-a confruntat cu cea mai importantă de la începutul invaziei în Ucraina.

Au fost 24 de ore în care Evgheni Prigojin a preluat controlul asupra Rostov, punct strategic pentru ruși pentru războiul din Ucraina, a trimis trupele Wagner în marș spre Moscova, pentru ca apoi să le ordone să se întoarcă.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a negociat un acord cu liderul grupului Wagner, care a acceptat să detensioneze situația din Rusia, relatează Reuters.

Astfel, Evgheni Prigojin a fost de acord să oprească mișcarea mercenarilor prin Rusia, cu condiția garantării siguranței mercenarilor.

Detalii exacte despre acord nu au fost prezentate, însă Rusia a renunțat la dosarul de trădare deschis împotriva lui Prigojin, iar acesta ar trebuie să se mute în Belarus, susține Kremlinul.

Related posts

Rusia va fi audiată de Curtea Internaţională de Justiţie, într-o procedură lansată de Ucraina. Când se va întâmpla

econtext

Lovitură totală pentru Putin! Au aruncat totul în aer

econtext

Romania = Saracia! Angajatii romani, cei mai saraci din Uniunea Europeana. Vezi cati salariati romani traiesc cu putin peste 100 de euro pe luna

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix