33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ce avioane de luptă cumpără România, Ungaria și Bulgaria? De ce noi plătim de 2 ori mai mult?

Ce avioane de luptă cumpără România, Ungaria și Bulgaria? Avioanele F-35 ce vor fi luate de România sunt de 2 ori mai scumpe decât ale vecinilor din zonă. F-35 este considerat cel mai performant avion din lume.

Statele din vecinătatea României își cumpără avioane. România a optat pentru temutele F-35. Ungaria și-a mai comandat 4 avioane Gripen. Bulgaria a optat pentru F-16, în timp ce Serbia a făcut un pas îndrăzneț comandând avioane Rafale.

Ce avioane de luptă cumpără România, Ungaria și Bulgaria? De ce noi plătim de 2 ori mai mult?

Avioanele comandate de Românai sunt cele mai perfoamnte, dar prețul este pe măsură. Un pic chiar mai mare decât cel oficial.

Astfel, România va cumpăra 32 de avioane F-35 în valoare de 6,5 miliarde $. Prețul este un pic piperat, fiind vorba de aproape 200.000.000 de doalri bucata. Desigur, ele pot veni cu tot felul de alte „opționale” în dotare, dar un preț mediu pentru un avion F-35 este de 100.000.000$.

F-35 Lightning II este un avion de luptă avansat cu tehnologie stealth, conceput atât pentru misiuni de superioritate aeriană, cât și de asalt. Printre capabilitățile sale se numără și recunoaștere aeriană, bombardare strategică, supraveghere militară și război electronic.

Ungaria a mai comandat 4 Gripen

Presa maghiară scrie că forțele aeriene maghiare operează în prezent 14 aeronave Gripen și doresc să închirieze încă 4 aeronave.

Ungaria plănuiește să își consolideze forțele aeriene cu mai multe avioane – după cum a declarat un reprezentant al companiei suedeze Saab la începutul acestei luni, este vorba despre cea mai recentă versiune Gripen E a avionului de luptă. „Avem discuții interesante cu Ungaria despre Gripen E”, a declarat Richard Smith, vicepreședinte și șef adjunct al departamentului de aeronautică la Saab.

avioane

Detaliile posibilei înțelegeri, cum ar fi numărul de avioane, prețul, termenul de livrare etc., sunt încă necunoscute. Se menționează doar că Forțele Aeriene maghiare analizează în prezent posibilitatea de a îndeplini cerința de întărire a armatei cu două escadrile operaționale avansate, relatează Janes.

Un Gripen ar putea costa între 85.000.000 și 90.000.000

F-16 la sud de Dunăre

Presa din România a scis că Bulgaria anunță că își va lua avioane F-16 Block 70 care au o valoare între 65.000.000$ și 80.000.000$.

Bulgaria a achiziționat un total de 16 avioane F-16 în două tranșe pentru aproximativ 4,8 miliarde de leva (12 miliarde lei / 2 miliarde euro). Primele aparate sunt așteptate să fie livrate anul viitor.

avioane
Serbia mizează pe Franța

Serbia produs o surpriză desprinzându-se de avioanele rusești. Belgradul a anunțat că se va înarma cu avioane din Franța.

Serbia își ia avioane Dassault Rafale de 110.000.000 € bucata care aruncă bombe de o tonă. Este o achiziție ce pare să rupă relația militară ale Serbiei cu Rusia de unde Belgradul cumpăra arme. În acest context tulbure, România vrea să își ia avioane F-35.

Serbia ar urma să folosească Rafale pentru a aduce modernizarea atât de necesară flotei sale de avioane de luptă îmbătrânite, care este formată din MiG-29 Fulcrum din epoca sovietică.

Related posts

Nicușor Dan: „O să aibă oamenii apă caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet”

econtext

Dacă deții arme de foc, este important să le păstrezi în siguranță

econtext

Adrian Sîrbu face scandal. Explicația pentru care nimeni nu se uită la televiziunea sa: „E un abuz!”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix