5.2 C
București
1 decembrie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ce spune șeful NATO despre dronele căzute în România: Nu există dovezi

Ce spune șeful NATO despre dronele căzute în România. În cadrul unei vizite neanunțate la Kiev, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg a condamnat atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de lângă granița cu România. El a subliniat că nu există dovezi că dronele căzute pe teritoriul României ar fi fost atacuri deliberate.

Ce spune șeful NATO despre dronele căzute în România. Nu au fost atacuri deliberate ale Rusiei asupra teritoriului României, a declarat, joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Sky News. Șeful NATO a făcut declarația în timpul unei vizite neanunțate la Kiev. El a participat la o conferință de presă alături de președintele Volodimir Zelenski.

Stoltenberg a condamnat loviturile rusești în apropierea graniței Ucrainei cu România, membră NATO.

Oficialul NATO a spus că nu există dovezi că sunt atacuri deliberate asupra României. Totuși, el a descris atacurile drept „nechibzuite” și „destabilizatoare”.

Jens Stoltenberg a anunțat că alianța militară are contracte-cadru cu companii de armament în valoare de 2,4 miliarde de euro. Circa un miliard de euro reprezintă comenzi ferme. Acestea permit membrilor NATO să-și reînnoiască stocurile, în timp ce continuă să ofere Ucrainei muniție.

Stoltenberg a mai vorbit despre contraofensiva ucraineană spunând că forțele ucrainene „câștigă treptat teren” în fața trupelor ruse care luptă pentru „amăgirile imperiale ale Moscovei”.

Aviația rusă a folosit spațiul aerian românesc!

În altă ordine de idei, un comentator militar a declarat, zilele trecute, că Rusia ar fi folosit spațiul aerian aflat deasupra teritoriului României. Asta, pentru a împiedica apărarea antiaeriană ucraineană să distrugă țintele inamice, a declarat Oleksandr Kovalenko, comentator militar și politic al grupului Rezistența Informațională.

Acest lucru s-ar fi întâmplat în timpul atacurilor cu rachete și drone asupra porturilor Izmail și Reni din regiunea Odesa.

De asemenea, Moscova ar fi folosit aceeași tactică și prin Republica Moldova, conform acuzațiilor lansate de Oleksandr Kovalenko.

„Nu aveam dreptul să tragem în obiecte situate în spațiul aerian al altei țări. Au folosit acest lucru pentru a trece mai în siguranță pentru a distruge obiective din Izmail și Reni”, a spus Oleksandr Kovalenko, potrivit sursei menționate.

Potrivit comentatorului, Rusia a încercat în acest fel să își sporească eficiența atacurilor sale. Totodată, a vrut să își atingă obiectivele în regiunile centrale sau vestice ale Ucrainei. La acea vreme, Chișinăul a condamnat ferm astfel de acțiuni ale Federației Ruse.

Comentatorul din Ucraina a remarcat că sudul regiunii Odesa este mai puțin protejat decât orașul Odesa și zonele înconjurătoare. Amintim că fragmente de rachete S-300 au căzut marți pe teritoriul Transnistriei, în timpul atacului rusesc asupra regiunii Odesa.

Related posts

Romania sărită din schemă în afacerea „F-16 pentru Ucraina”. De unde vor ataca avioanele americane?

econtext

Sosesc trupe franceze lângă România și Polonia pentru a securiza frontierele. Ce va face Putin?

econtext

Lumini roşii pe cer semnalate în România, Slovacia, R. Moldova, Kazahstan, Ucraina, Belarus

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More