33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ce spune un general rus despre potențialul de luptă al Moscovei după plecarea mercenarilor Wagner de pe front

Plecarea Grupului Wagner din campania militară a Moscovei în Ucraina nu are impact asupra potențialului de luptă al Rusiei, a declarat generalul-colonel Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de apărare din Duma de Stat a Rusiei, potrivit agenției ruse de stat TASS, citată de Reuters.

„Nu există nicio amenințare în ceea ce privește o scădere a potențialului de luptă, atât pe termen mediu, cât și pe termen lung”, a spus Kartapolov.

Influentul parlamentar a declarat pentru agenția de stat TASS că armata regulată rusă a fost capabilă să respingă noua ofensivă a Ucrainei fără mercenarii Wagner.

„Nu va fi nevoie de un nou val de mobilizare”, a declarat șeful Comisiei de apărare a Dumei de Stat.

Kartapolov a subliniat că în timpul rebeliunii de o zi a lui Prigojin în prima linie nu erau mercenari și că la ora actuală există personal care să îi înlocuiască pe front.

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a pornit pe 24 iunie o rebeliune armată împotriva conducerii militare din Rusia, punând Kremlinul într-o situație jenantă.

La 24 de ore de la declanșarea revoltei, acesta a renunțat să înainteze spre Moscova și a încheiat un acord cu Kremlinul, în baza căruia a acceptat exilul în Belarus.

Related posts

Rusia a dat startul războiului chimic. Aruncă substanțe toxice sufocante din drone, în Herson

econtext

Analiza! Pe cine avantajeaza reorganizarea Romaniei. Cine va castiga alegerile! Ce partide ar putea iesi din istorie!

Asaftei Bogdan

Putin dă o fugă de 24 de ore în Arabia Saudită și în Emirate. Posibile negocieri secrete cu Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix