30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cea mai rea veste pentru fumători. Va fi stare de șoc la aflarea prețului unui pachet de țigări

Cea mai rea veste pentru fumători. De parcă n-ar fi de ajuns cât de scumpe sunt toate, fumătorii vor trebui să scoată mult mai mulți bani din buzunar.

Cea mai rea veste pentru fumători. BAT, liderul pieței de țigări din România din punct de vedere al volumelor comercializate, a declarat că pachetul de țigări se va scumpi începând din data de 3 iulie cu până la 1 leu, anunță Economedia.

Cât vor costa țigările începând cu 3 iulie

Este cea mai mare scumpire la țigări care a fost până acum în România, în general prețul acestora mărindu-se cu 50 de bani la un pachet.

În consecință, un pachet de Kent Blue se va cumpăra cu 25,5 lei, un Pall Mall albastru va costa 24,5 lei, pentru Rothmans Blue veți plăti 25,5 de lei pachetul, Vogue 26,5 de lei iar pentru Viceroy Red veți scoate din buzunar 24 lei.

Cele mai scumpe vor fi Dunhill Blue și Black, un pachet costând 30 de lei.

Până în acest moment, Philip Morris și JTI nu au anunțat scumpiri, dar acest lucru se va întâmpla curând. BAT, care are aproximativ 50% din piață, a scumpit țigările și pe 1 aprilie 2023, dar și pe 29 decembrie anul trecut.

În martie, Ministerul Finanțelor a publicat nivelul noii accize pentru țigarete

Ministerul Finanțelor a anunțat cu câteva luni în urmă că între 1 august 2022 – 31 martie, acciza este 459,386 lei/1.000 ţigarete, dar aceasta va crește. Potrivit money.ro, țigările s-au scumpit de la 1 aprilie cu 0,3-0,5 lei/pachet, după ce acciza a fost majorată de la 81,78 euro/1.000 tigarete la 84,37 euro/1.000 țigarete. Și anul trecut, țigările s-au scumpit cu un leu pentru fiecare pachet. Iar în ultimii zece ani prețul unui pachet de țigări s-a dublat, ajungând de la 11 lei la 21 de lei.

Related posts

Valeriu Gheorghiță, implicat în Dosarul Vaccinurilor. DNA extinde cercetările

econtext

Intelectualii din Romania, printre saracii Europei. Clasamentul statelor europene dupa numarul intelectualilor care traiesc la limita saraciei

Asaftei Bogdan

Moscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix