12.9 C
București
8 octombrie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Cel mai bine păzit secret de război. De unde vor decola avioanele F-16 ale Ucrainei contra Rusiei?

Cel mai bine păzit secret de război. De unde vor decola avioanele F-16 ale Ucrainei contra Rusiei. Aliații au promis că de anul acesta avioanele F-16 vor fi pe cerul Ucrainei. Dar nu este exclus ca acestea să decoleze de la baze din alte țări.

Cel mai bine păzit secret de război. De unde vor decola avioanele F-16 ale Ucrainei contra Rusiei, pentru a nu fi distruse în baze, înainte chiar de a intra în luptă.

Ucraina, dar și Rusia așteaptă sosirea avioanelor de atac F-16, care ar schimba raportul de forțe aeriene.

Cel mai bine păzit secret de război. De unde vor decola avioanele F-16 ale Ucrainei contra Rusiei

Potrivit analiștilor militari, spionii ruși au misiunea principală de a afla unde vor fi bazele, pistele pentru F-16 pentru a le distruge, dar aceste informații sunt cele mai bine păzite secrete ale războiului, nu numai pentru costul ridicat – 50-60 milioane de dolari în funcție de îmbunătățiri – ci pentru misiunea de luptă a Ucrainei.

Aliații americani și occidentali au promis că Forțele Aeriene Ucrainene vor „atinge capacitatea operațională inițială” pe F-16 în acest an, potrivit airandspaceforces.com.

Pregătirea piloților F-16 de către SUA și țările europene este „pe drumul cel bun”, a declarat Celeste Wallander, secretarul adjunct al Apărării pentru Afaceri Internaționale de Securitate la o întâlnire virtuală a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei, 50 de țări care coordonează ajutorul militar pentru Kiev. .

„Ne propunem să oferim Ucrainei o capacitate operațională inițială cu programul F-16 în 2024, care ar presupune piloți instruiți, platforme, dar, în plus, echipe de întreținere, infrastructură și piese de schimb, muniție”, a spus Wallander,

Furnizarea de F-16 se încadrează în Coaliția Forțelor Aeriene, concentrate pe nevoile specifice ale Ucrainei.

Oficialii americani și ucraineni nu au detaliat subiectul. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că „partenerii antrenează piloții foarte, foarte confidențial”.

Aripa 162 a Gărzii Naționale Aeriene din Tucson, Arizona — unde sunt pregătiți piloți străini pe F-16 — instruiește și „mai mulți piloți ucraineni”, a declarat Pentagonul.

Țările europene, printre care și România, desfășoară, de asemenea, cursuri de formare, conduse de Danemarca.

Pentagonul nu mai are pachete de ajutoare de oferit după ce a rămas fără finanțare, dar formarea piloților nu este afectată de problema finanțării.

Un curs tipic de antrenament F-16 la Tucson durează aproximativ șase luni.

F-16, care a zburat pentru prima dată în urmă cu 50 de ani, a fost îmbunătățit constant de-a lungul anilor și poate folosi arme precum rachetele aer-aer AIM-120 AMRAAM pentru a proteja cerul Ucrainei de atacurile rusești cu rachete și drone.

AMRAAM, care sunt, de asemenea, folosite în sistemele de apărare aeriană NASAMS, au fost sugerate ca o posibilă armă pentru F-16 ale Ucrainei de către oficialii ucraineni și american

secret de război

Unele arme americane, inclusiv bombele ghidate JDAM cu rază extinsă și rachetele anti-radiații HARM, au fost deja „alocate” flotei Ucrainei.

Danemarca a promis 19 avioane F-16 folosite, iar Olanda spune că va oferi 42 de avioane, dar exact când vor sosi acele avioane nu este dezvăluit.

Primele avioane daneze au fost amânate până în al doilea trimestru al anului 2024.

Norvegia și Belgia donează și ele F-16, dar în declarația Pentagonului nu s-a precizat cine va furniza avioanele F-16 și armele specifice în prima etapă.

Ministrul Apărării din Norvegia, Bjorn Arild Gram, a declarat că se fac pregătirile finale înainte ca două aeronave F-16 să fie trimise în Danemarca pentru a fi utilizate.în pregătirea piloţilor ucraineni.

Partenerii sunt gata să livreze Ucrainei F-16, dar necesită o infrastructură de protecție

„Partenerii sunt gata să furnizeze Ucrainei F-16. Întrebarea este dacă totul este pregătit pentru ca acestea să opereze în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ignat, aceasta fiind, de fapt problema principală.

Potrivit lui Ignat, totul ar trebui să fie gata, de la piloți, infrastructură până la ingineri. Infrastructura este cea care pune problemele cele mai mari, unii experți militari fiind de părere că bazele pentru avioanele F-16 nu ar trebui să fie în Ucraina, pentru a nu deveni ținta Rusiei.

Ministrul danez de Externe, Lars Lokke Rasmussen se află într-o vizită în Ucraina, dar nu a dat detalii despre scopul vizitei sale. Rasmussen și-a petrecut noaptea într-un oraș necunoscut. În timpul nopții, Forțele Aeriene ale Ucrainei au avertizat că arme balistice ar putea fi folosite în anumite părți ale Ucrainei, potrivit pravda.com.ua.

Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, a subliniat că nu există rapoarte oficiale din Danemarca despre întârzierea livrării avioanelor F-16 către Ucraina, adăugând că Ucraina se așteaptă să le primească în această primăvară.

În privința controversatului subiect cu avioanele F-16 date Ucrainei, generalul Ben Hodges, fost comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, a fost foarte clar.

secret de război

„Rușii vor merge după fiecare bază unde ar putea fi F-16. Ucrainenii nu vor vrea să irosească aceste bunuri Cred că vor fi deștepți în ceea ce privește cum și când le vor angaja și în ceea ce fac pentru a le proteja sau pentru a înșela atacurile rusești”, spune Hodges.

Cum exista ipoteza că România ar putea găzdui avioanele F-16 ale Ucrainei, generalul a precizat:

„Nu este ceva pe care țările NATO să fie dispuse să-l facă deocamdată, ca forțele ucrainene să decoleze dintr-o bază din interiorul unei țări NATO ca să intre direct în operațiune. Aș fi 100% în favoarea acesteia, dar cred că ar fi o decizie politică grea. Și acum nu văd voință pentru așa ceva, din păcate.”

Related posts

Reacția Chinei la moartea în închisoare a lui Aleksei Navalnîi. Anunțul sec al Beijingului

econtext

De ce au votat francezii cu extrema dreaptă? „Percepția de situație scăpată de sub control, umilința în fața derbedeilor și a traficanților”

econtext

Rusia, mai puternică decât atunci când a atacat Ucraina, zice Lituania

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More