26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cel mai mare mafiot din Italia, arestat! Era căutat de 30 ani!

Poliţia din Italia l-a arestat pe Matteo Messina Denaro, cel mai căutat şef mafiot din ţară, care era fugar de peste trei decenii, anunţă The Guardian.
Messina Denaro, considerat unul din şefii mafiei siciliene Cosa Nostra, fost reţinut chiar la Palermo, în capitala Siciliei, informează News.ro.

Căutat de mai bine de trei decenii, Matteo Messina Denaro fusese condamnat în lipsă la închisoare pe viaţă pentru rolul său în asasinarea în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, conform Stiripesurse.

De asemenea, el are o condamnare pe viaţă pentru rolul său în atentatele cu bombă din Florenţa, Roma şi Milano, care au ucis 10 persoane în 1993.

În septembrie 2022, poliţia declarase că, în ciuda faptului că se ascunde de foarte mulţi ani, Messina Denaro încă este în măsură să dea ordine mafiei care acţiona în jurul oraşului Trapani, din vestul Siciliei, bastionul său regional.

Denaro, supranumit ”Diabolik”, a fost considerat cândva un candidat viabil pentru a deveni şeful şefilor din mafia siciliană, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, şi a lui Salvatore Riina, în 2017.

Bărbatul de 60 de ani – care s-a lăudat cândva că „a umplut un cimitir, de unul singur” – şi-a păstrat şi după ce a fugit stilul de viaţă luxos, graţie mai multor finanţatori.

În august 2021, televiziunea publică italiană Rai a făcut publică o înregistrare din martie 1993, în care a fost identificată pentru prima dată vocea lui Denaro în timpul unui proces în care acesta fusese chemat să depună mărturie. După câteva săptămâni, liderul mafiot a fugit şi de atunci nu a mai fost găsit.

El a fost declarat vinovat şi condamnat în absenţă în 2002 la închisoare pe viaţă pentru că a ucis personal sau a ordonat uciderea a zeci de persoane.

Related posts

Aproape 700 de blocuri din București rămân fără apă caldă ca urmare a unor lucrări de reparații și înlocuire de conducte

econtext

Ministerul Economiei: Noi masuri pentru sprijinirea IMM-urilor

Nemeșan Iulian

Plimbările cu vaporașul din Parcul IOR au fost din nou suspendate

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix