17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Celulă de criză în România! Decizia luată de Guvern chiar în această seară

România în Alertă! MAE (Ministerul Afacerilor Externe) a activat Celula de Criză cu scopul de a-i sprijini pe cetăţenii români din Israel.

MAE se află în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv

MAE a activat astăzi Celula de Criză la nivelul ministerului. Ministrul Luminiţa Odobescu este în contact permanent cu Ambasada României la Tel Aviv. Totodată, există comunicare neîntreruptă și cu Oficiul de reprezentare al României la Ramallah, precum şi cu Delegaţia UE din Israel. Astfel, Ministerul monitorizează atent situația pentru a putea oferi sprijin eficient românilor blocați în Israel în aceste zile.

MAE a oferit astăzi și informații oficiale cu privire la război. Potrivit Ministerului, un număr mare de rachete a fost lansat noaptea trecută către Israel. Totodată, au avut loc infiltrări ale unor militanţi la sol.

„Aceste atacuri s-au soldat cu victime. Operaţiuni ale forţelor armate israeliene se derulează în perimetrul Fâşiei Gaza şi în regiunile adiacente din Statul Israel (…) În dimineaţa zilei s-a publicat declaraţia oficială a acestui stat privind mobilizarea de luptă a armatei israeliene, începând cu data de 7 octombrie”, aflăm din comunicatul de presă transmis de MAE.

MAE a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Statul Israel. Ministerul recomandă cetățenilor români să evite călătoriile în regiune. Cetățenii români aflați deja în Israel sunt sfătuiți să respecte indicațiile autorităților din acea țară. Dacă au nevoie de ajutor, ei pot apela la Ambasada României la Tel Aviv. Ei pot își pot comunica datele de identificare și coordonatele la adresa de e-mail telaviv@mae.ro.

În același scop pot folosi și numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.

Românii pot cere ajutor și la Consulatul General de la Haifa: +972 543 998 038.

Totodată, MAE îi încurajează pe români să se păstreze informați prin consultarea paginilor: http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro.

790 de români, pelerini în Israel, vor fi readuși în țară

Autoritățile române depun eforturi pentru a aduce cât mai rapid în țară aproximativ 790 de români, care se află în Israel în calitate de pelerini, a declarat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu.

„Sunt în jur de 790 de români, în acest moment, pelerini, şi, împreună cu doamna ministru de Externe, căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război, vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict. Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat, vom vedea dinamica în perioada următoare”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Related posts

Gest incredibil făcut de Adi Sînă față de Anca Serea la ieșirea din club! Aceștia s-au distrat la Loft!

Popescu Dan Cristian

Florin Călinescu s-a reprofilat! A lăsat televiziunea pentru…

Moise Lidia

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More