33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

China, despre războiul nuclear cu Rusia: Nu poate fi câștigat și nu ar trebui purtat niciodată

China a lansat o critică voalată la adresa lui Vladimir Putin după ce președintele rus a spus că este pregătit pentru un război nuclear. Beijingul a spus că puterile nucleare ar trebui „să caute împreună o reducere a tensiunii”, după ce Putin a anunțat, marți, că Moscova este pregătită din „punct de vedere tehnico-militar”.

China, despre războiul nuclear cu Rusia: Nu poate fi câștigat și nu ar trebui purtat niciodată

De asemenea, China consideră că toate statele cu arme nucleare „ar trebui să îmbrățișeze ideea de securitate comună și să mențină echilibrul și stabilitatea strategică globală. În circumstanțele actuale, părțile trebuie să ia măsuri concrete și să caute împreună o reducere a tensiunii”, a spus Wang Wenbin.

China este una dintre cele opt puteri nucleare de astăzi. Arsenalele sale atomice s-au înmulțit anul trecut. Potrivit Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI), cu sediul în Suedia, se estimează că în lume sunt stocate 12.512 focoase nucleare, dintre care 9.576 sunt în arsenale militare gata de a fi potențial utilizate.

China

China, despre războiul nuclear cu Rusia: Nu poate fi câștigat și nu ar trebui purtat niciodată

Wang Wenbin: China aderă la o strategie nucleară defensivă

Mai exact, cu nu mai puțin de 86 mai multe decât acum un an, mai spune sursa menționată. Ceea ce este semnificativ este că 60 dintre aceste noi focoase nucleare sunt chinezești. Se crede că gigantul asiatic, a treia putere nucleară din lume, și-a crescut numărul de focoase atomice de la 350, în ianuarie 2022, la 410, în ianuarie 2023. Chiar și așa, există estimări care le depășesc cu mult.

Cu privire la armele nucelare, China, potrivit lui Wang Wenbin, China aderă la o strategie nucleară defensivă și ca ale sale capacități sale nucleare să fie menținute la nivelul minim necesar pentru securitatea națională, pe lângă menținerea angajamentului său de a-și proteja interesele legitime și de a apăra pacea și stabilitatea globală, sau de a nu fi direcționată. împotriva oricărei țări, informează larazon.es. (Traducerea-Rador)

Related posts

Vladimir Putin se lasă de „Rusia Unită”? Ar putea candida ca independent la alegerile prezidenţiale

econtext

„Măcelarul din Bucea”, pedepsit de SUA. Ce atrocități a comis în Ucraina ofițerul din armata lui Putin

econtext

Dezvăluiri despre operațiunile unităților de elită ucrainene în spatele liniilor inamice: „Sunt simultan în mare siguranță și în mare pericol”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix