26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

China îl avertizează pe Biden: Repetă greșeala lui Trump

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, a declarat și că guvernul anterior al SUA a impus noi taxe la importurile din China în baza secțiunii 301 din Legea comercială din 1974 din SUA.

Practici comerciale greșite

Actuala administrație americană continuă să facă greșelile celei anterioare, intenționând să introducă noi tarife la importul de mărfuri chinezești, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lin Jian, în cadrul unei conferințe de presă.

Li Jian a subliniat că guvernul anterior al SUA a impus taxe vamale asupra importurilor din China  în  conformitate  cu Secțiunea 301 din Actul comercial al SUA din 1974, „care a interferat serios cu schimburile comerciale și economice normale dintre China și SUA”.

„Statele Unite nu numai că nu și-au corectat practicile greșite, dar au continuat să politizeze problemele economice și comerciale”, a subliniat Lin Jiang „Ei fac o nouă greșeală pe lângă cele existente”.

„Îndemnăm SUA să respecte cu adevărat regulile OMC și să elimine toate tarifele impuse Chinei, ca să nu mai vorbim de adăugarea de noi tarife”, a spus Lin Jian.

Noi taxe la vehiculele electrice din China

În aprilie, președintele american Joe Biden și-a anunțat intenția de a tripla tarifele la importurile de oțel și aluminiu din China. În plus, după cum a raportat Reuters, citând surse, Biden intenționează să anunțe în curând noi tarife la bunurile chinezești, vizând sectoare strategice, inclusiv vehiculele electrice.

China

Administrația fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a început efectiv un război comercial prin impunerea de taxe vamale la bunuri chinezești în valoare de 370 de miliarde de dolari.

Măsurile ar putea conduce la un răspuns asemănător din partea Chinei.

Biden a anunțat și lansarea unor anchete care vizează practicile comerciale chineze în domenii precum construcțiile navale, transport maritim și logistic și depozitare.

Potrivit Reuters, din cauza acestei măsuri, importatorii americani au suferit pierderi uriașe.

Related posts

Război naval. Ucraina înarmează drone marine să atace porturile Rusiei. SUA se opun

econtext

Care este singura țară din Europa de care se teme Putin? Va rupe părți din Ucraina

econtext

Doua luni de guvernare USL: scandaluri pentru functii, nimic pentru economie, firimituri pentru popor. Vezi care este bilantul celor doua luni sub puterea USL

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix