33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

China și Rusia au trimis nave de război aproape de Alaska. Marina americană a intervenit

China și Rusia au desfășurat o acțiune comună, trimițând nave de război în apropiere de Alaska. 11 nave s-au îndreptat către coasta de sud-vest a teritoriului american. Marina americană a intervenit pentru a ține navele de război la distanță. Evenimentul a fost catalogat drept unul fără precedent.

La începutul acestei săptămâni, China și Rusia au desfășurat o operațiune navală comună în apropiere de Alaska. La operațiune au participat 11 nave de război, care s-au apropiat de coasta de sud-vest a teritoriului american.

Dan Sullivan, senatorul republicat din Alaska, a spus că a Marina americană a intervenit, mobilizând patru distrugătoare care să ghideze navele chineze și rusești departe de apele americane. Oficialul a catalogat evenimentul drept unul fără precedent.

„Acest lucru este fără precedent în ceea ce privește dimensiunea și amploarea acestei forțe navale comune între Rusia și China, care lucrează foarte strâns împreună. Indiferent dacă locuiți în Alaska, așa cum locuiesc eu, sau pe coasta de est a Statelor Unite, o forță operativă de acțiune de suprafață foarte mare între cei doi adversari principali ai noștri, care sondează foarte aproape de coastele Statelor Unite este îngrijorătoare”, a declarat Sullivan pentru Fox News Digital într-un interviu telefonic.

Sullivan a mai precizat că acțiunea comună a Chinei și Rusiei nu face decât să consolideze ideea „că am intrat într-o nouă eră de agresiune autoritară condusă de dictatorii de la Beijing și Moscova, care sunt din ce în ce mai agresivi”

China și Rusia

SUA a intervenit pentru a ține navele inamice departe de Alaska

Navele chineze și rusești s-au apropiat de Insulele Aleutine, dar nu au intrat niciodată în apele teritoriale americane. Cu toate acestea, pe lângă cele patru distrugătoare, SUA a trimis și avioane P-8 Poseidon pentru a urmări navele inamice departe de coasta Alaskăi.

Un incident similar, dar în care s-au folosit mai puține nave a avut loc în septembrie 2022. Potrivit lui Sullivan, răspunsul autorităților americane a fost considerabil îmbunătățit în comparație cu cel din septembrie, când a fost trimis un un singur cutter al Pazei de Coastă. Atunci, de Alaska s-a apropiat un crucișător chinez cu rachete ghidate alături de alte două nave chineze și patru nave rusești.

„Am intensificat semnificativ acest lucru. Patru distrugătoare americane și mijloace aeriene, P-8, care urmăreau și monitorizau destul de îndeaproape această forță operațională ruso-chineză la scară largă. Deci, aceasta este o îmbunătățire semnificativă. Este o mare putere navală aici, demonstrând hotărârea americană.
Voi continua să fac presiuni – fie că este vorba de administrația Obama, de administrația Trump, acum de administrația Biden – pentru a angaja mai multă prezență și mijloace ale Marinei Militare, ale Gărzii de Coastă și ale Marinei în această parte a Americii”, a declarat Sullivan pentru aceeași sursă.

Senatorul republican din Alaska a mai spus că administrația Biden trebuie să ia în serios bugete de apărare.

Related posts

Kremlinul anunță în ultima clipă participarea lui Putin la reuniunea G20 de miercuri. Care este obiectivul liderului de la Kremlin

econtext

Turcia lui Erdogan sfidează SUA. Blinken, umilit la Ankara

econtext

Mai aproape de un război total: NATO ar putea doborî rachetele Rusiei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix