23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ciclon polar peste România. Temperaturile scad brusc și vine ger năprasnic

Vremea se schimbă radical în România. După o perioadă cu temperaturi primăvăratice, valorile termice scad semnificativ. În unele zone ale țării, minimele vor ajunge la -15 grade Celsius.

România va fi lovită de un val de aer rece în următoarea perioadă. Acesta se va intensifica în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile urmează să scadă semnificativ, minimele ajungând până la -15 grade Celsius. Vremea se va răci brusc după câteva zile în care valorile termice înregistrate au fost peste cele caracteristice acestei perioade a anului.

Vremea se schimbă radical. România va fi lovită de ger

După o perioadă în care temperaturile înregistrate în România au fost primăvăratice, vremea se schimbă radical. Țara noastră va fi lovită de un nou val de aer polar. Conform directorului ANM, acesta va intra în România din 8 ianuarie, urmând să se intensifice treptat. În unele regiuni ale țării, valorile termice vor coborî până la – 15 °Celsius. De asemenea, în sudul țării vor fi înregistrate ninsori abundente.

„Săptămâna va comporta un proces de răcire caracteristic la nivelul întregii țări și vorbim de temperaturi care începând de luni, 8 ianuarie, la nivelul maximelor să fie sub minus 10 grade în nordul Moldovei până la cel mult minus 3, minus 2 grade Celsius în restul regiunilor.Minimele pe parcursul nopților și dimineților mai ales în prima parte a săptămânii sub minus 10, chiar minus 15 grade Celsius. ”, a precizat Elena Mateescu.

Regiunile în care va fi cel mai frig

Românii au avut parte de o iarnă blândă până în prezent. Inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă, temperaturile înregistrate au fost cu mult peste cele caracteristice lunii decembrie. În prima parte a lunii ianuarie, valul de aer rece va cuprinde România. Astfel, valorile minime vor ajunge până la -15 grade Celsius. De asemenea, în restul teritoriului, mercurul nu va urca în termometre mai sus de 6 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, cel mai frig va fi în nordul Moldovei. De asemenea, temperaturile vor fi scăzute și în zona de est a Transilvaniei. Valori termice negative vor fi înregistrate și în zonele intracarpatice.

Cum va fi vremea în următoarele zile

După scăderea semnificativă a temperaturilor, ninsorile nu vor lipsi din anumite regiuni. Conform ANM, va ninge în zona de nord a țării. De asemenea, în centrul țării vor fi înregistrate precipitații mixte.

„Masa de aer polar foarte rece va aduce fenomene specifice datei din calendar. E vorba de o scădere bruscă și semnificativă cu diferențe foarte mari de temperaturi de la o zi la alta. Va aduce de asemenea în zonele nordice și montane ninsori, iar în centrul precipitații mixte, în timp ce în sud, cel puțin duminică vor fi mai ales ploi, după care este posibil ca în contextul răcirii accentuate să resimțim și în zonele din partea de sud a țării, începând de luni, transformarea precipitațiilor în lapoviță și ninsoare.”, a adăugat șefa ANM.

Gerul va persista până la jumătatea lunii ianuarie. Abia după 16 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire.

Related posts

Becali își vinde palatul?! O ambasadă a pus pe masă 25 de milioane de euro!

Moise Lidia

Prognoza meteo, 2 septembrie. Vremea se menține caldă. Zonele în care va ploua

econtext

Prognoza meteo, 14 noiembrie. Vreme de primăvară, în prag de iarnă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix