19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cine este preotul care s-a sinucis la metrou și ce l-a determiant să se arunce în fața trenului

Eremia-Antonel Mîrţ este preotul care s-a aruncat miercuri, 28 iunie, în fața metroului la stația Aviatorilor, Magistrala M2. Episcopia Romană-Catolică din Iași a transmis că preotul avea doar 39 de ani.

Preotul Eremia-Antonel Mîrţ a murit miercuri, 28 iunie, după ce s-a aruncat pe șinele de metrou de la stația Aviatorilor din București, în jurul orei 14.15. Părintele s-a născut pe data de 18 martie 1984, în municipiul Roman din județul Neamț, și avea doar 39 de el. El provenea dintr-o familie cu nouă copii și a fost al șaselea născut. A absolvit școala elementară din satul natal, iar în anul 1999 a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc din Assisi” Roman, unde. Mîrț a fost admis, în anul 2003, la Postulandatul Franciscan din localitatea Huşi-Corni, județul Vaslui.

În toamna anului următor a început anul de noviciat în localitatea Prăjești, din județul Bacău, iar pe data de 11 septembrie 2005 a profesat pentru prima dată voturile călugărești pentru un an de zile. Tot în anul 2005 și-a început și studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le va finaliza cu diploma de Licenţă în Teologie, în anul 2011.

Pe data de 11 septembrie 2010 a depus profesiunea solemnă și a primit obediență pentru conventul „Sfântul Maximilian Kolbe” din localitatea Ljubljana, Slovenia, unde a studiat limba slovenă şi a participat la programul formativ al Seminarului. Eremia-Antonel Mîrț a fost hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelenţa Sa Mons, în anul 2012. La doar un an distanță a fost hirotonit preot în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, de către Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

Preotul care s-a aruncat în fața metroului avea probleme de sănătate

Părintele s-a întors în conventul din Slovenia, unde a rămas până în anul 2014. El a mai activat și în conventul „Sfântul Francisc din Assisi” din localitatea Cortona, Italia, până în anul 2015. Ulterior, el a primit obediență pentru conventul „Sfinţii Martiri” din localitatea San Zeno, Italia, unde a stat timp de un an. Ulterior, a fost transferat în conventul „Sfântul Iosif de Copertino” din localitatea Osimo, Italia.

Preotul s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate între anii 2019-2022 și a fost nevoit să urmeze un tratament de recuperare atât în România, cât și în afara țării. A primit obediență în anul 2022 pentru conventul „Sfânta Bonaventura” din București, după o recuperare parțială. În tot acest timp, a avut posibilitatea de a-și îmbunătăți starea de sănătate.

„Decesul a survenit în cursul după-amiezii de miercuri, 28 iunie, ora 14:15, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou Aviatorilor din Bucureşti. Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire. Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârşit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin şi Provincie, ne rugăm aceluiaşi Tată ceresc să-l ierte şi să-l primească în rândul fericiţilor din cer”, a transmsi Episcopia Romano-Catolică din Iași printr-un comunicat de presă.

Related posts

Polonia va conduce o coaliție, care să apere cu avioane Ucraina. Se va zbura de la Kogălniceanu?

econtext

INVESTIGAȚIE Soțul purtătoarei de cuvânt din Primăria lui Piedone, un fost fotbalist de la Dinamo, contracte de 15 milioane de lei cu primăria și cu instituțiile publice subordonate

econtext

O nouă creșă a fost inaugurată și dată în folosință în Sectorul 4

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix