21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL BANII NOȘTRI Recomandate

Ciucă respinge reducerea TVA-ului, deși prețul la alimente a atins cote alarmante!

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că nu au existat discuţii cu privire la posibilitatea reducerii TVA la alimente. „Când există creşteri de preţuri, reducerea TVA a fost foarte repede absorbită în preţ şi efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale”, a adăugat prim-ministrul, potrivit stiripesurse.ro.
„Nu am discutat despre reducerea TVA la alimente. Oricum, în situaţii de criză, s-a demonstrat că atunci când există aceste fluxuri de preţuri şi creşteri de preţuri, reducerea TVA a fost foarte repede absorbită în preţ şi efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale. Ca atare, de fiecare dată când analizăm măsurile financiare trebuie să analizăm care sunt efectele şi în funcţie de aceasta să luăm decizia”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat miercuri despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută după vizita în Călăraşi.

Prețurile la alimente, în continuă creștere

Creşterea preţurilor la alimente a adus inflaţia din nou în creştere în februarie după ce intrase pe un trend de scădere în ianuarie 2023, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Zahărul, untul, gazele, margarina, cartofii, ouăle, brânza și laptele sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult luna trecută, mai arăta INS.

Alimentele înseamnă, într-un coş mediu de consum, circa o treime şi cu cât venitul scade, cu atât alimentele înseamnă mai mult din coşul de consum.

Cu alte cuvinte, inflaţia în creştere din cauza preţurilor alimentelor loveşte cel mai puternic în persoanele cu venituri mici.

Related posts

Silviu Prigoană câștigă o pensie de până la 35.000 lei, dar este nemulțumit! Se gândește să acționeze în instanță

Avramescu Radu

Cati bani au romanii in banci. In ce judete sunt romanii cu cele mai mari/mici conturi bancare

Asaftei Bogdan

A murit Lisa Marie Presley, fata lui Elvis! Mama sa a făcut anunțul: „frumoasa mea fiică, Lisa Marie, ne-a părăsit”

Vlad-Tătaru Andreea

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More