10.2 C
București
23 februarie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate

Clipe grele pentru Pavel Bartoș în timpul Revoluției: ”Mi-a țâșnit sângele, am verificat dacă mai am toți dinții”

Ceea ce nu multă lume știe despre Pavel Bartoș este faptul că actorul a fost prins în timpul evenimentelor de după moartea lui Nicole Ceaușescu, conform Click.

Invitat în podcastul lui Mihai Bobonete, Pavel Bartoș a povestit ce s-a întâmplat imediat după moartea lui Nicolae Ceaușescu. Se afla la film atunci când a auzit că liderul comunist a fost împușcat. În mica revoltă izbucnită și în mulțimea de militari și milițieni, actorul a fost rănit. Deși se aștepta să primească acasă ceva compasiune din partea părinților, nu s-a ales decât cu o bătaie zdravănă aplicată de mama lui, care s-a speriat să-l vadă plin de sânge.

„Eu mă duceam la film, aveam bilet de la ora 2, atunci găseai bilete și era mai ieftin. Și e un platou mare la Miercurea Ciuc și noi auziserăm deja dinainte de seara trecută, ascultam Europa Liberă sub plapumă. Era un sentiment așa ca se întâmpla ceva. Blocul nostru era mai deosebit. Am primit apartamentul ăla pentru că mama era erou al muncii socialiste, de asta am primit apartament. Blocul era plin de armată și miliție și am văzut agitație, dar nu înțelegeam.

Ei aveau cablu ca să prindă afară nemții și toate cele, prindeau totul cu un an de zile mai devreme. Mă uitam și eu pe geam la reclame la ei. Îmi era frică să rașchetez cu cuțitul, numai să nu le pierd semnalul și mă legam așa cu un fir subțire”, a început să povestească Pavel Bartoș, în podcastul lui Mihai Bobonete.

„Mi-a țâșnit sângele”

Pavel Bartoș a povestit și cum a ajuns să fie rănit, din greșeală, de un steag. Ajuns acasă cu o batistă pusă pe rană, Bartoș a mărturisit, râzând, că mama lui l-a bătut atunci când l-a văzut în starea în care era. De frică, spune el.

„Mă duceam spre cinema, m-am dus mai devreme, era 11-12. Am văzut un trabant pe platou, acolo unde era miliție tot timpul. A venit cu steagul tricolor, spunea: nu mai e, nu mai e! Ziceau că Ceaușescu nu mai e. Ieșeau oamenii din blocuri. Au intrat acolo la Prefectură, au spart geamurile. Au început să arunce cu tot felul de lucruri spre geam. Au aruncat cu cartea aia mare despre Ceaușescu și familia lui.

Un fel de Letopisețul de argint al Țării Românești. Eu eram uimit de calitatea hârtiei. Nu-mi venea să cred ce culori erau! Am deschis cartea aia și am zis s-o iau ca să văd și eu mai bine și când m-am ridicat, mi-a dat unul un steag în gură. M-am ridicat în momentul nepotrivit. Mi-a țâșnit sângele, am verificat dacă mai am toți dinții. De sperietură, în loc să mă duc la spital, mi-a dat cineva o batistă și m-am dus acasă. Mi-a dat mama o bătută. Cred că de frică. Înainte, părinții te băteau de frică. Noi, părinții, ne facem în permanență griji pentru copii, ne dorim să nu pățească ceva”, a mai spus Pavel Bartoș.

„Băi, deci tu ai fost chiar revoluționar, meritai să fii premiat”, i-a spus și Mihai Bobonete, într-o notă de amuzament.

Related posts

ASPA organizează un nou târg de adopții cu câini și pisici în cadrul Festivalului RiseUp Student Fest

econtext

Prognoza meteo, 9 noiembrie. Temperaturile scad brusc în toată țara, vine frigul

econtext

Ciolacu: „Propuneri privind autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat”

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More