9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate

COD GALBEN! Vânt și precipitații abundente peste România!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă pentru mai multe județe. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 km/h. În plus, se vor semnala lapovițe, ninsori și ploi, iar temperatura va scădea simțitor, conform realitatea.net.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN
Interval de valabilitate: 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h.

Related posts

Prognoza meteo 7 iunie 2023. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării

econtext

Traficul de persoane a crescut de la izbucnirea războiului din Ucraina. În România, presiune şi mai mare pe un sistem deja deficitar

econtext

Cutremur total la granița cu România: Vor s-o şteargă de pe hartă!

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More