18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

Concedieri la Poșta Română! Sute de angajați vor rămâne pe drumuri

Sindicaliștii de la Compania Națională Poșta Română susțin că mai multe sute de angajați au fost anunțați că vor fi concediați începând cu data de 1 septembrie 2023.

Din primele informații se pare că la Compania Națională Poșta Română a trimis 501 de preavize de concediere unor angajați ai companiei.

Sindicatul din cadrul acestei companii a anunțat că aceste concedieri sunt ilegale deoarece decizia a fost luată unilateral, de către conducerea Poștei Române, fără să existe o consultare prealabilă.

Poșta Română

Angajații disponibilizați au fost anunțați că vor putea alege să rămână în cadrul companiei, pe posturi agile, adică de factori poștali.

Sindicaliștii mai susțin că angajații concediați nu au fost evaluați în prealabil, iar din acest motiv decizia de concediere este una ilegală.

Poșta Română: personalul TESA este concediat

La începutul lunii mai 2023, Valentin Ștefan, directorul Companiei Naționale Poșta Română, a declarat că numărul angajaților din apartul administrativ, celebrul TESA, s-a dublat în ultimii ani, în timp ce activitatea instituției s-a redus cu 50 la sută.

”Este vorba despre un cumul de factori. Serviciile şi produsele companiei s-au redus la jumătate în ultimii 10 ani. La fel şi numărul total de angajaţi a coborât cu 40% în ultimii 10 ani, în schimb aparatul administrativ s-a dublat. Credem că cu un număr mai mic de oameni, compania poate să-şi desfăşoare activitatea mai bine. Poşta Română are acum cam 23.000 de angajaţi şi nu vrem să dăm afară pe nimeni, vrem doar să-i relocăm acolo unde e nevoie de personal în Poşta Română”, a explicat Valentin Ștefan.

Vor putea lucra ca și poștași

Din primele informații restructurarea vizează peste 500 de persoane, care, vor primi, în conformitate cu prevederile din Codul Muncii, alte oferte în interiorul companiei, și anume poștași sau șoferi.

”Acolo dintr-un departament în administraţia centrală de 20 de persoane, pentru 15 de exemplu se vor oferi posturi în operaţional: poştaş, şofer. Din experienţa noastră, aceşti colegi nu vor accepta noile posturi şi probabil vor opta să rămână în continuare în posturile pe care le au şi atunci trebuie să le desfacem contractul de muncă”, a explicat Valentin Ştefan, directorul Poştei Române.

Related posts

MUNCIM PENTRU STAT! ANALIZĂ: Românul muncește opt luni pentru plata taxelor și doar patru pentru el

econtext

Ciolacu vorebește despre vârsta de pensionare: ar trebui egalizată!

Axinte Dan

TOPUL SALARIILOR incasate de senatorii Romaniei. Vezi cum isi DUBLEAZA salariile: ce alte sume de bani mai primesc cei peste 130 de senatori

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More