0.9 C
București
11 decembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL BANII NOȘTRI PIAȚA MUNCII

Concediu prelungit pentru bugetari: 21-24 ianuarie! Câte zile libere au cei din sectorul privat?

Bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță de patru zile în perioada 21-24 ianuarie. Angajații din privat au doar trei zile libere, conform România TV.

Pentru bugetari, Guvernul a decis ca și ziua de 23 ianuarie să fie liberă pentru a face ”punte”. Excepție fac salariații din domeniul sanitar, ordine publică și celelalte sectoare considerate. Concret, este vorba despre angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, precum și despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producție sau specificul activității. Pentru aceștia, Codul Muncii stabilește compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă aceștia nu pot primi timp liber, au dreptul de a primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

Dacă angajatorii nu acordă salariaților de timp liber în zilele nelucrătoare sau nerecompensarea lor pentru munca în respectivele zile, pot primi amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Lista zilelor libere rămase în 2023
14 aprilie: Vinerea Mare la ortodocși / 7 aprilie: Vinerea Mare la catolici;
16 aprilie / duminică – 17 aprilie / luni: Paștele ortodox; 9 aprilie / duminică și 10 aprilie / luni: Paștele catolic;
1 mai / luni: Ziua Muncii;
1 iunie / joi: Ziua Copilului; Minivacanţă
4 iunie / duminică: Rusalii, 5 iunie / luni: A doua zi de Rusalii;
15 august /1 decembrie / vineri: Ziua Națională a României;
25 decembrie / luni: 26 decembrie / marți – Crăciunul marți: Adormirea Maicii Domnului; Minivacanţă

Related posts

Riseup Student Fest continuă și weekendul acesta, în Campusul Politehnicii București. Intrarea este liberă

econtext

Popa a uitat de cele sfinte și s-a destrăbălat cu lăutarii de față cu toată lumea! ”Pentru popa, pentru popa, pentru popa”

Avramescu Radu

TOPUL scumpirilor din guvernarea Ponta versus TOPUL scumpirilor din guvernarea Boc. VEZI CARE GUVERN ne-a ars mai mult la preturi

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More