28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Consiliul NATO-Ucraina, întrunire după atacul Rusiei asupra Kievului. SUA nu mai au cu ce să ajute

Consiliul NATO-Ucraina, întrunire după atacul Rusiei asupra Kievului. SUA nu mai au cu ce să ajute. NATO anunță o întâlnire de urgență pentru a discuta atacurile pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei și ce este de făcut, după ce ajutorul suplimentar al SUA este blocat.

Consiliul NATO-Ucraina se întrunește după atacul Rusiei asupra Kievului, la solicitarea secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a dat curs cererii Ucrainei.

Consiliul NATO-Ucraina a fost înființat anul trecut și are scopul de a facilita o strânsă cooperare până când sunt îndeplinite condițiile pentru admiterea Ucrainei în NATO. Întâlnirile au loc la diferite niveluri.

Consiliul NATO-Ucraina, întrunire după atacul Rusiei asupra Kievului

Stoltenberg a solicitat o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la nivelul ambasadorilor pe tema atacurilor aeriene ruse de amploare care au avut loc de la începutul anului 2024.

Întâlnirea va avea loc pe 10 ianuarie, potrivit European Pravda.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a anunțat pe X/Twitter că reuniunea Consiliului NATO-Ucraina va avea loc miercuri, 10 ianuarie, la cererea Ucrainei, în urma recentelor atacuri masive ale Rusiei cu rachete și drone.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că unul dintre subiectele centrale ale întrunirii este despre capabilitățile de apărare aeriană.

„Țările NATO au livrat Ucrainei un număr mare de sisteme de apărare aeriană și sunt hotărâte să ajute în continuare Kievul. Unul dintre subiectele cheie va fi consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, un semn important de unitate euro-atlantică în fața escaladării terorii rusești”, a declarat Kuleba.

Citește și: România va reface infrastructura digitală a Ucrainei și va introduce 5G. China iese din „cărți”

NATO a subliniat că își va menține sprijinul pentru Ucraina și „va apăra fiecare centimetru al Poloniei” ca răspuns la recentele atacuri cu rachete la scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei și a rachetei rusești „rătăcită” pe teritoriul Poloniei.

SUA nu mai au cu ce să ajute Ucraina

O mare problemă în consolidarea apărării Ucrainei este faptul că SUA nu au bani pentru ajutor militar suplimentar până la adoptarea unui nou pachet de către Congresul SUA, a comunicat Casa Albă.

„Am oferit Ucrainei ultimul pachet de asistență de securitate pentru care avem fonduri chiar înainte de Anul Nou, imediat după Crăciun. Și trebuie să obținem sprijin din partea Congresului, ca să putem continua să facem asta”, a declarat coordonatorul Consiliului Național de Securitate al SUA pentru comunicații strategice, John Kirby, potrivit eurointegration.com.ua.

Acesta a explicat că, în absența unei finanțări suplimentare, „nu există niciun alt portofel magic din care să se poată lua bani pentru Ucraina.

Related posts

Nave militare ale Chinei au folosit tunuri de război împotriva navelor Filipinelor

econtext

OPT ADEVARURI NESPUSE despre situatia cainilor vagabonzi. VEZI cand se va rezolva cu adevarat problema maidanezilor

Asaftei Bogdan

WSJ. Israelului trebuie sprijinit să distrugă Hamas și capacitatea militară a Hezbollah

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix