21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Contraofensiva Ucrainei continuă: Lumea trebuie să aibă răbdare. Rusia va înceta să mai existe

Contraofensiva armatei Ucrainei continuă! Lumea trebuie să aibă răbdare. Rusia va înceta să mai existe, după ce se va termina războiul din Ucraina, avertizează oficialii ucraineni.

Ucraina promite că armata Rusiei nu va mai fi o amenințare militară pentru Europa

Contraofensiva Ucrainei continuă. Mykhailo Podolyak, consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit miercuri, 9 august 2023, despre contraofensiva armatei Ucrainei, dând asigurări că, după ce se va încheia războiul, armata Rusiei nu va mai fi o amenințare militară pentru Europa.

„Atunci când cineva vorbește despre contraofensiva ucraineană, despre viteza, direcțiile și eficiența acesteia, dă sfaturi sau afirmă cu încredere că ceva „cu siguranță nu merge conform planului”, principalul lucru de reținut este că ieri (înainte de invazia la scară largă a Ucrainei) armata rusă era numită în mod serios „a doua armată din lume”, se temea în mod isteric și nici măcar nu își imagina că poate fi combătută în mod eficient.

Prin urmare, pentru a demonta în sfârșit un alt mit la care ieri oamenii se temeau să se gândească, toată lumea trebuie să aibă răbdare și să monitorizeze îndeaproape activitatea de înaltă calitate a Forțelor Armate ale Ucrainei. Acestea vor ajunge în orice caz la o concluzie obligatorie și corectă. Rusia va înceta să mai existe ca amenințare militară după războiul din Ucraina. Cel puțin pentru Ucraina și Europa. Între timp… operațiunile ofensive continuă”, a scris, miercuri, Mykhailo Podolyak pe contul său de Twitter.

Armata Rusiei va fi greu de înfrânt, în ciuda ajutorului militar oferit de Occident

Postarea sa a fost făcută la câteva zile distanță după ce Mick Ryan, general australian în rezervă, care a luptat în Afganistan și în Irak, a vorbit despre războiul din Ucraina și despre șansele soldaților ucraineni de a învinge armata Rusiei, fiind unul dintre cei mai apreciați analiști militari ai „operațiunii militare speciale” ale Rusiei din țara vecină. În prezent, el nu dă șanse de reușită contraofensivei armatei Ucrainei în condițiile actuale de luptă.

„Este al treilea război la care particip și de departe cel mai greu. Cea mai proastă zi în Afganistan și Irak ar fi o zi grozavă în Ucraina”, a declarat el într-un interviu acordat pentru The Daily Beast.

„Liniile construite de ruși sunt atât de elaborate și atât de mortale pentru atacatori încât nicio armată nu a făcut față acestui tip de rezistență în ultimii cel puțin 80 de ani. Pe lângă tranșee și poziții fortificate, soldații ucraineni se confruntă cu o combinație letală de elemente care constă din milioane de mine antiblindate și antipersonal, drone de supraveghere care pot transmite informații către artileriști, drone kamikaze care pot avaria vehiculele de luptă, sisteme de război electronic menite să obstrucționeze dronele inamice”, a explicat el într-un interviu acordat pentru revista financiară „The Economist”.

Armata Ucrainei are slabe șanse să câștige războiul

Imaginile surprinse prin satelit din perioada în care armata Ucrainei se pregătea de contraofensivă arătau că soldații ruși își întăreau prima linie de apărare cu câmpuri minate, baricade, fortificații de tip „dinți de dragon” și alte obstacole. Potrivit lui Mick Ryan, liniile de apărare ale armatei Rusiei, care au o adâncime de zeci de kilometri în unele locuri, au fost concepute pentru a opune rezistență chiar și celor mai complexe asalturi cu arme combinate.

Related posts

TOPUL pomenilor electorale aruncate de guvernul PSD pentru a strânge voturi pentru Ponta. TOP 10 POMENI!

Asaftei Bogdan

Cine l-a scos din vizuină pe Vladimir Putin. Întâlnire în toiul nopții cu liderii militari

econtext

Hamas, istoria unei organizații teroriste. Cum a ajuns să conducă Gaza

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix