19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Coreea de Sud. Liderul opoziției, înjunghiat în gât

Lee Jae-myung, figura de frunte în cadrul partidului de opoziție din Coreea de Sud, a fost atacat marți în timpul unei vizite în orașul Busan din sudul țării, conform declarațiilor unui reprezentant oficial al partidului său.

Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat direct în gât, în timp ce stătea de vorbă cu reporterii, în timpul vizitei la şantierul de construcţie a noului aeroport Gadeokdo.

Liderul opoziției din Coreea de Sud, înjunghiat în gât

Lee Jae-myung a fost transportat la spital la 20 de minute după atac, conștient. Mai multe imagini cu el acoperindu-și rana cu o batistă au fost publicate.

Înregistrările video ale atacului, distribuite pe platformele sociale, ilustrează momentul în care Lee se prăbușește mai întâi în mulțime și apoi la sol, în timp ce mai mulți indivizi încearcă să imobilizeze atacatorul.

Imaginile ulterioare incidentului îl prezintă întins pe jos, cu ochii închiși, în timp ce cineva îi aplică o batistă pe partea laterală a gâtului.

Agresorul, de sex masculin, a fost imediat arestat de poliție. Lee Jae-myung, lider al Partidului Democrat, a suferit o înfrângere în fața conservatorului Yoon Suk Yeol în cursul alegerilor prezidențiale din 2022.

De profesie fost muncitor și anterior guvernator al provinciei Gyeonggi, cea mai dens populată din Coreea de Sud și înconjurată de capitala Seul, el a prezentat inițiative inovatoare, printre care un venit minim universal și oferirea gratuită a uniformelor școlare.

Candidatura sa pentru președinție a fost umbrită de numeroase
scandaluri.

Tranzacții imobiliare suspecte

Criticile s-au concentrat în special pe o tranzacție imobiliară percepută ca fiind suspectă în cazul lui Lee. De asemenea, au circulat zvonuri despre presupuse legături cu lumea interlopă. În același timp, soția sa a fost acuzată de utilizarea ilegală a fondurilor publice.

În luna septembrie a anului 2023, liderul opoziției din Coreea de Sud a fost la un pas să fie arestat, dar o instanță a respins cererea Parchetului de arestare preventivă în timpul așteptării procesului pentru multiple acuzații de corupție.

Acuzații grave de corupție pe numele politicianului din Coreea de Sud

Lee Jae-myung e suspect într-un caz de corupție legat de o companie presupus implicată în transferul ilegal a opt milioane de dolari către Coreea de Nord.

Este de asemenea acuzat că a contribuit la pierderea a 15 milioane de dolari pentru o companie deținută de orașul Seongnam. Acolo a deținut funcția de primar în nord-vestul țării.

Coreea de sud

Coreea de Sud

Președintele coreean și-a manifestat preocuparea profundă pentru siguranța lui Lee Jae-myung după aflarea atacului, a comunicat purtătoarea sa de cuvânt, Kim Soo-kyung.

„Domnul Yoon a subliniat că societatea noastră nu ar trebui să tolereze niciodată acest tip de acte de violenţă, indiferent de circumstanţe”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Related posts

Ucraina au distrus un vehicul blindat rusesc rar, proiectat pentru a transporta liderii ruși în caz unui atac nuclear, biologic sau chimic

econtext

Noi explozii şi atacuri cu drone în Rusia. Zborurile de pe un aeroport de lângă Moscova, afectate

econtext

„Toţi pentru unul”. Trei mari puteri din Europa își unesc forțele pentru a apăra continentul de Trump și Rusia

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix