23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

COSTURI URIASE! Factura mitingului USL de pe Arena Nationala: 10 milioane de lei! Vezi pe ce s-au dus banii

Uriasul miting al Uniunii Social – Liberale (USL) de pe Arena Nationala a adunat in jur de 70.000 de persoane, potrivit mai multor televiziuni.

Orice miting de acest gen presupune costuri uriase, costuri pe care nu le pot acoperi prea multe partide din Romania, acestea nefiind extrem de bogate, daca ne luam doar dupa datele financiare pe care le raporteaza in campaniile electorale.

Cheltuieli

Econtext a realizat un calcul al cheltuielilor consemnate de USL pentru acest miting.

In total, am adunat 14 capitole mari de cheltuieli, care incep de la inchirierea autocarelor, a microbuzelor si combustibilul necesar pentru transport si pana la chiria pentru stadionul National sau plata firmei de securitate, plata pentru firma de montat boxe, lumini, etc.

Alegeri

Econtext nu este la prima analiza privind diferite alegeri, locale sau parlamentare. Iata si alte analize de acest gen:

 

De ce PDL va pierde categoric alegerile parlamentare. TOPUL greselilor pe care le fac PDL-istii si care le-ar putea aduce un scor catastrofal la alegeri

CIOCNIREA IMPERIILOR! Ce teme de campanie au aruncat in lupta USL si PDL la referendum. Vezi loviturile sangeroase aplicate de fiecare tabara

Cum au fost manipulati romanii la referendum! Iata TOPUL celor mai dubioase zvonuri care au invadat internetul in campania de la referendum

CUM NE AMAGESC SONDAJELE! Vezi cat de mult s-au inselat sondajele in privinta referendumului

 

Transport

Am luat in calcul un numar de 60.000 de persoane care ar fi fost aduse din provincie. Pentru acestea, ar insemna ca au fost inchiriate 1.715 microbuze si autocare (cu o capacitate medie de 35 locuri). Acestea costa, in general, 200 de euro in limita a 150 de kilometri.

Peste jumatate din tara depaseste aceasta distanta. Am calculat astfel: jumatate din autocare si microbuze au mers aproape de aceasta distanta. Ar insemna dus intors 400 de euro de autocar. Adica, 343.200 de euro (400 euro X 858 de autocare).

Alte autocare si microbuze, din judete mai indepartate, in medie la 300 de kilometri dus, 300 de kilometri intors.

Ceea ce inseamna dublu! Mai precis, 400 de euro dus, 400 de euro intors. De unde rezulta 800 de euro X 857 de autocare. Rezulta alte 685.600 de euro. In total, 4.629.000 lei.

Benzina, motorina

In plus, benzina pentru o medie de 450 de kilometri (dus-intors). In medie, pretul benzinei si al motorinei este de 6,2 lei/litru. La un consum mediu de 15 litri (desi unele autobuze si microbuze depasesc cu brio acest nivel), ar rezulta 45 de litri consumati. In total, 67,5 litri X 6,2 lei/litru de benzina sau motorina X 1.715 de autocare. Rezulta 717.728 lei.

Potrivit ziare.com, unii studenti din Bucuresti care au participat la marele eveniment au primit 50 de lei de persoana. De unde ar rezulta inca o cheltuiala de 150.000 de lei (pentru 3.000 de studenti).

In total, ar rezulta aproape 10 milioane de lei. Ceea ce e extrem de mult avand in vedere ca, spre comparatie, USL a cheltuit in campania pentru locale suma de 21,5 milioane de lei.

Altfel spus, a cheltuit USL deja jumatate din bugetul pentru alegeri?

 

http://www.econtext.ro/eveniment–2/politic/costuri-uriase-factura-mitingului-usl-de-pe-arena-nationala-10-milioane-de-lei-vezi-pe-ce-s-au-dus-banii.html

Related posts

Război în Ucraina, ziua 716. Oleksandr Sîrski -„Leopardul zăpezii”, născut și antrenat în Rusia

econtext

SUA au început războiul împotriva Iranului. Îi decimează milițiile cu uriașul AC130 Ghostrider

econtext

CATI ROMANI mananca la cantinele de ajutor social. VEZI cati sarmani sunt in fiecare judet

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix