33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Crăciun cu temperaturi de primăvară. Vreme caldă în toată țară

Vremea se încălzește pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun, după ce România a fost traversată de Furtuna Pia. Procesul de încălzire a început încă din timpul nopții, astfel că temperaturile vor ajunge și până la 18 grade Celsius.

Vreme caldă, în toată țara, în ziua de Crăciun, după ce Furtuna Pia a traversat România. Temperaturile au început să crească încă din seara de Ajun. Astfel, în cursul zilei de 25 decembrie, temperaturile vor deveni similare celor dintr-o zi de primăvară. Maximele conform datelor din prognoza meteo se vor încadra în general între 8 şi 18 grade, iar minimele se vor situa între 0 şi 10 grade.

Vreme caldă de Crăciun în toată țara

Procesul de încălzire a început încă din ziua de Ajun și va continua pe tot parcursul zilei de 25 decembrie. Temperaturile minime, în cursul nopții au fost mai ridicate comparativ cu normele climatologice ale perioadei.

Pe de altă parte, chiar dacă avem vreme caldă, vântul va continua să se intensifice la munte. Rafalele vor atinge chiar și 70 până la 90 km/h, local. Aceste viteze ale vântului vor fi atinse în Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi nord-vestul Moldovei. Aceasta în vreme ce viteza vântului va fi mai scăzută, în general, încadrându-se între 55 și 65 km/h, în rest.

În ziua de Crăciun avem parte de vreme caldă peste normalul acestei perioade. Temperaturile vor fi, în medie, cu 8…14 grade peste cele normale. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 10 grade.

Cerul va fi variabil în sud-vest şi parţial în sud, dar și înorat în restul ţării. Este de așteptat să plouă în Maramureş şi Transilvania, pe arii restrânse în Crişana şi cu totul izolat în rest. Pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Orientali, va fi lapoviţă şi ninsoare.

Crăciun

Prognoza pentru zona de munte

Vreme caldă va fi și în zona de munte, în acest interval de timp. Cerul va avea înnorări şi, în special în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, conform datelor din prognoza meteo.

Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe creste este de așteptată să ningă. La sfârşitul zilei, în vest şi în centru, vor fi condiţii de ceaţă.

La munte, de Crăciun, meteorologii au estimat că vom avea vreme caldă. Dar, cu toate acestea este de așteptat ca vântul să bată cu rafale de peste 70 – 90 km/h. În zona înaltă a Carpaţilor Orientali, în general la peste 1500 m, vântul va atinge și rafale de peste 120…130 km/h.

Vremea caldă în București, pe 25 decembrie

După o noapte cu cer variabil și vânt moderat, temperaturile au crescut în București. Temperaturile în cursul nopții au depășit normalul specific perioadei, atingând 4…6 grade Celsius. În cursul zilei de Crăciun, este de așteptat să avem vreme caldă în București. Nivelul termic va fi peste normalul acestei perioade din an.

Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice. Maxima va atinge 16…17 grade, iar minima va coborâ la 4…6 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…45 km/h, conform datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie. Presiunea atmosferică va fi staţionară ziua, la valori mult mai ridicate decât în perioada anterioară, apoi fi în creştere.

Related posts

Silviu Prigoană câștigă o pensie de până la 35.000 lei, dar este nemulțumit! Se gândește să acționeze în instanță

Avramescu Radu

Linia 66, blocată pe Șoseaua Colentina, din cauza unor lucrări efectuate în zonă de Apa Nova

econtext

Prognoza meteo, 18 noiembrie. Vremea se schimbă complet. Vin ninsorile în România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix