17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cresc masiv amenzile în România! Marcel Ciolacu a făcut anunțul personal: Se întâmplă pe scară largă

Marcel Ciolacu a lansat un nou avertisment în ziua de marți, 26 septembrie! Potrivit premierului, Guvernul va creşte masiv amenzile și va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune.

Așadar, Marcel Ciolacu a spus în plenul comun al Parlamentului că România se confruntă cu o problemă de evaziune fiscală. În acest context, premierul a subliniat că autoritățile vor crește masiv amenzile și vor confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune.

De asemenea, Guvernul şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere ilicită.

Marcel Ciolacu a lansat un nou avertisment

„Cu toţii vrem un sistem de sănătate puternic şi accesibil tuturor. Cu toţii vrem un sistem de învăţământ care să ne educe într-adevăr copiii. Cu toţii vrem servicii sociale, unde părinţii şi bunicii noştri să fie îngrijiţi corespunzător. Dar toate acestea costă bani. Şi nu pot fi construite când România are o evaziune fiscală de 10% din PIB. 160 miliarde lei. 32 miliarde euro. De aceea, vom creşte masiv amenzile şi vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune. Vom impozita cu 70% tot ce înseamnă avere ilicită. Însă impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate nu înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez. Nu! Cu 70% va fi taxat cel care nu şi-a plătit corect taxele şi impozitele, cel care a făcut evaziune, cel care a furat din banii pentru sănătate, pensii, educaţie”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a spus că modelul economic „bazat pe privilegii şi facilităţi fiscale” nu mai poate continua. Potrivit acestuia, România „nu-şi mai permite facilităţi şi privilegii de 75 de miliarde de lei”.

„România nu-şi mai permite facilităţi şi privilegii de 75 de miliarde de lei şi o evaziune fiscală de 150 de miliarde de lei pe an. Adunate înseamnă 15% din PIB, exact cât ne-ar trebui ca să ajungem în media europeană la venituri. Astăzi avem printre cele mai mici taxe şi impozite din Europa pe capital, dar încasăm cel mai puţin TVA. Practic, mai mult de o treime nu încasăm! La impozitul pe profit încasăm doar un sfert din ce ar trebui, iar la impozitul pe venit – doar 80%.

Nu încasăm taxe, în schimb ne împrumutăm la nesfârşit, riscând blocarea banilor de la Uniunea Europeană. Aşa nu vom ajunge nicăieri. În ultimii ani s-au dat facilităţi fiscale imense pentru firme şi diverse categorii de angajaţi. Logic, ca urmare a creşterii economice, ar fi trebuit ca şi veniturile statului să crească. Cu toate astea, încasările au stagnat. Suntem la doar 27% din PIB. Mai mult, bugetul României astăzi se bazează pe taxele plătite de salariaţi, pe consumul acestora şi pe investiţiile publice”, a conchis premierul.

România, cea mai mare evaziune fiscală din UE

Anterior, premierul a spus că România este țara cu cea mai mare evaziune fiscală din blocul comunitar. Șeful Guvernului de la București a mai spus că, în ultima vreme, a observat o schimbare de atitudine la nivelul instituţiilor statului.

Anunțul cu privire la evaziunea fiscală a venit în contextul în care Guvernul se pregătește pentru asumarea mai multor măsuri fiscale. Printre ele se numără și impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate.

Marcel Ciolacu spune că evaziunea fiscală în România este ed peste 10%. Asta înseamnă 160 de miliarde de lei. Premierul spune că sunt mai multe măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Related posts

Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

econtext

Noi detalii în dosarul fraților Tate. Procurorii i-au acuzat de o infracţiune mult mai gravă

econtext

Vremea azi, 9 iunie. Grindină, reprize de ploaie și rafale de vânt în unele regiuni ale țării

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More