10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cristian Popescu Piedone, în vizorul Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese / Ce i se impută primarului Sectorului 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, care îi impută că și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

ANI a anunțat, miercuri, că a constatat conflict de interese în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, spun reprezentanții ANI.
Cristian Popescu Piedone a anunțat duminică seară că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu.

Piedone l-a criticat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce săptămâna trecută acesta a spus că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale pentru candidatură la Primăria Capitalei.

Cristian Popescu Piedone își anunțase încă de acum trei săptămâni intenția de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei dacă PNL și PSD „se vor certa în continuare” în privința desemnării unui candidat.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea (PSD) de 33%, potrivit unui sondaj CURS dat publicității duminică. În topul favoriților urmează Cristian Popescu Piedone, care a fost indicat de 10% dintre respondenți.

În iunie 2023, Cristian Popescu Piedone şi-a reluat mandatul de primar al Sectorului 5 după ce a fost eliberat din penitenciar, el fiind achitat în dosarul Colectiv.

Cristian Popescu-Piedone – condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în mai 2022, la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul privind incendiul din clubul Colectiv – a fost pus în libertate în 21 iunie 2023, după ce a fost achitat de instanța supremă. Piedone a stat în închisoare un an și o lună, el fiind încarcerat la Penitenciarul Jilava.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis lui Piedone un recurs în casație, o cale extraordinară de atac.

Related posts

Primăria Sectorului a început curățenia pe terenul Fazei 3 al Parcului Liniei

econtext

Micutzu, amenințări cu moartea primite pe net! „moartea subita va interveni”

Nemeșan Iulian

Legea care îi afectează pe proprietarii de apartamente. Ce interdicții au

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More