23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cristian Popescu – Piedone sau Gabriela Firea la Primăria Capitalei? Valeriu Turcan, consultant politic: „Eu cred că mai degrabă s-ar retrage Cristian Popescu – Piedone decât Gabriela Firea”

Consultantul politic Valeriu Turcan a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. „Eu cred că mai degrabă s-ar retrage Cristian Popescu – Piedone decât Gabriela Firea”, a afirmat Valeriu Turcan la Europa FM, concluzionând o analiză pe fiecare dintre cei doi candidați la Primăria Capitalei: Cristian popescu – Piedone și Gabriela Firea. Despre cel mai recent slogan al lui Cristian Popescu – Piedone – „Și eu sunt interlop” – Valeriu Turcan a spus că „Probabil că a văzut că sunt foarte mulți oameni îngrijorați și probabil că a încercat să contracareze o linie de atac împotriva domniei sale”. Cât despre Gabriela Firea, Valeriu Turcan a subliniat că „Ne-a dovedit în ultima perioadă că poate să digere pietre. Are un stomac foarte tare”.

Cristian Popescu – Piedone: Ce șanse are să câștige Primăria Capitalei?

„Domnul Cristian Popescu și-a adăugat numele Piedone și pentru aceia care sunt mai tineri. De exemplu, foarte mulți studenți nu știu azi de unde vine numele Piedone. Cristian Popescu – Piedone este un construct mediatic. El a împrumutat un nume dintr-un film celebru, tot un soi de comedie din anii 70, un film foarte popular în România. Și și-a construit un profil public în anii 90-2000 când încerca să facă razie în piețele Bucureștiului, unde bucureștenii vedeau în sfârșit că cineva vine în apărarea drepturilor lor”, a explicat Valeriu Turcan la Europa FM.

Valeriu Turcan: „Cum este posibil să fii și condamnat și absolvit?”

„A ajuns primar la Sectorul 4, știm ce s-a întâmplat acolo. A trecut prin închisoare. Ne putem întreba: cum este posibil să fii și condamnat și absolvit? E o problemă cu justiția din România? El a fost un foarte bun să-i spunem politician din perspectiva exploatării oportunităților cu care s-a întâlnit. S-a victimizat. Foarte mulți oameni din București și din afara Bucureștiului s-au uitat la acele clipuri în care pare că și-a făcut o cauză din apărarea bătrânelor care vând usturoi la colțul străzii. Chiar azi sugera cineva: de ce presa nu încearcă să afle dacă nu este cumva aceeași bătrânică de fiecare dată”, a mai spus Valeriu Turcan.

Valeriu Turcan, despre „Și eu sunt interlop”: „Probabil că a văzut că sunt foarte mulți oameni îngrijorați și probabil că a încercat să contracareze o linie de atac împotriva domniei sale”
„Este un om foarte ambițios, meticulos, nu trebuie subestimat, dar rămâne în esență un construct mediatic. Mai sunt lucruri din profilul domniei sale care ar putea să genereze semne de întrebare. Bun, sunt foarte mulți oameni care vin alături de tine într-o campanie, dar presa a relatat că unii dintre ei sunt notorii pentru legăturile cu anumite grupări, clanuri din București. Ceva l-a împins să-și construiască acel slogan <>. Probabil că a văzut că sunt foarte mulți oameni îngrijorați și probabil că a încercat să contracareze o linie de atac împotriva domniei sale. Dar nu am văzut la domnul Cristian Popescu – Piedone niciun plan coerent pentru București”, a adăugat Valeriu Turcan.

Gabriela Firea. Valeriu Turcan: „Ne-a dovedit în ultima perioadă că poate să digere pietre. Are un stomac foarte tare”

„Are șanse importante pentru că are experiență politică. Ne-a dovedit în ultima perioadă că poate să digere pietre. Are un stomac foarte tare. Are multiple resurse mediatice – vine dintr-un trust de presă, cunoaște generații întregi de jurnaliși – dar și financiare. Și să ne aducem aminte, Gabriela Firea a înființat foarte multe companii ale Primăriei Capitalei pentru a recompensa oameni care au sprijinit-o politic. Companiile au fost ineficiente de-a dreptul și au fost o cauză importantă pentru care Primăria Capitalei a ajuns să aibă probleme grave cu banii. Dar a știut să întrețină o anumită clientelă pe care azi cred că o va pune la muncă”, a mai explicat Valeriu Turcan.

„De aceea, trebuie să ne mai uităm și la legăturile ei politice, nu doar în PSD. Se cunoaște foarte bine cu Dan Voiculescu. E un lucru de notorietate. Și acum vă întreb: între Gabriela Firea și Cristian Popescu – Piedone, dacă ar fi să încercăm o analiză, cine vi se pare mai înzestrat cu resurse politice financiare, economice și de experiență pentru a rezista în această competiție? Eu aș paria pe Gabriela Firea”, a mai spus Valeriu Turcan.

Valeriu Turcan: „Eu cred că mai degrabă s-ar retrage Cristian Popescu – Piedone decât Gabriela Firea”
Mădălina Dobrovolschi: Dar așteptarea este că nu vor rezista toți candidații până la final? Să ne așteptăm și la alte retrageri?

Valeriu Turcan: „În actuala configurație pe care o vedem – Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Burduja – dacă toți acești candidați vor rămâne în cursă până la final, Nicușor Dan are prima șansă. Eu cred că mai degrabă s-ar retrage Cristian Popescu – Piedone decât Gabriela Firea”.

Related posts

Primăria Sectorului 2 dorește să realizeze o grădină urbană, cu loc de joacă pentru copii, pe Strada Periș

econtext

Cutremur și furtuni în România. Cât de puternic a fost, în ce zonă s-a produs și lângă ce orașe?

econtext

O clădire din București va fi consolidată printr-o metodă tehnică inovativă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix