26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Criza a pus industria romaneasca pe butuci: peste 400.000 de angajati au fost concediati. VEZI HARTA completa a concedierilor din toate judetele tarii

eindustrializarea Romaniei este unul din subiectele trambitate de fiecare partid in momentul in care ajunge la guvernare.

Recent, si Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a prezentat planuri marete pentru reindustrializarea tarii, dar acestea ar putea ramane doar la stadiul de proiect, asa cum ne-am obisnuit pana acum. Iar situatia prezenta este extrem de dramatica pentru industria Romaniei, ceea ce ar impune de urgenta o strategie accelerata de reindustrializare.

In ultimii ani, de la inceputul crizei si pana in prezent, mii de muncitori din industrie si constructii au fost concediati si sute fabrici au fost inchise. O amenintare directa a venit in aceste zile chiar de la Mittal Steel Galati! Iar acest trend ar putea continua daca nu se iau masuri rapide.

Situatie dramatica

Econtext trage un nou semnal de alarma asupra situatiei din industria romaneasca. Astfel, va aratam cate concedieri au fost efectuate in sectoarele industriale si in constructii in ultimii ani, de la inceputul crizei (septembrie 2008) si pana in prezent (septembrie 2012). In patru ani de criza! Si vom prezenta situatia din fiecare judet al Romaniei.

Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind industria tarii si piata muncii. Iata si alte analize de acest gen:

 

Romanii au ajuns sa caute de munca si cu lupa! Vezi unde mai gasesti de munca in tara noastra

BARBATII ROMANIEI, condamnati la somaj: criza a dublat rata somajului masculin in unele judete. VEZI unde somajul a urcat drastic, dar si unde a scazut uimitor

HARTA ADEVARATA A SOMAJULUI: Cati someri beneficiaza in realitate de ajutor de somaj. VEZI situatia din fiecare judet

 

Concedieri

In total, 421.232 de angajati din industrie si constructii au fost concediati in cei patru ani de criza. Cat cinci – sase orase medii la un loc!

De la un total de 2.105.327 de angajati in septembrie 2008, pana la 1.684.095 in septembrie 2012! O cincime! Imens! IMENS! Dupa Bucuresti (+Ilfov), printre cele mai drastice concedieri au avut loc in judete puternic industriale, precum Prahova (21.512 de angajati dati afara), Galati (16.949 de muncitori radiati), Hunedoara (16.005), Arges (14.754), etc.

 

Dar iata HARTA DISTRUGERII INDUSTRIEI ROMANESTI: cati angajati din industrie si constructii au fost concediati in cei patru ani de criza in fiecare judet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/eveniment–2/social/criza-a-pus-industria-romaneasca-pe-butuci-peste-400000-de-angajati-au-fost-concediati-vezi-harta-completa-a-concedierilor-din-toate-judetele-tarii.html

Related posts

Stenograme PNL din timpul campaniei! Relu Fenechiu: Sa ne intalnim cu presa noastra, sa le dam teme de atac

Asaftei Bogdan

Senatorul democrat Menendez, acuzat de trafic de influență pentru Qatar

econtext

Kremlinul recunoaşte oficial că are probleme pe frontul din Ucraina

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix