33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Cum arată corupția în Rusia: 1.500 de metri avea casa lui Timur Ivanov, ministrul arestat al Apărării, pusă pe numele soției. „În fiecare an, își cumpărau o mașină sau motocicletă nouă”

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, acuzat de luare de mită, și soția sa au cumpărat o clădire rezidențială cu o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați și mai multe mașini, relatează agenția RIA Novosti, pe baza unei analize a declarațiilor pentru perioada 2016-2019.

„În 2016, familia viceministrului Timur Ivanov avea nouă vehicule, iar până în 2019 au ajuns la 12”, scrie ziarul financiar Kommersant, din Rusia. „Printre mașinile lui Timur Ivanov se numără un Chevrolet Suburban (din 2016), ZiS-110 (limuzină, achiziționată în 2019).

Costul lui ZiS-110, potrivit Avto.ru, variază între 11 și 18 milioane de ruble (n.r. între 100.000 și 200.000 de euro)”, relatează cotidianul moscovit.

Timur Ivanov, 47 de ani, a fost arestat pe 23 aprilie, în cadrul a ceea ce The Guardian a numit „cel mai important scandal de corupție din ultimii ani din Rusia”. În urma reținerii, s-a discutat imediat despre „o posibilă epurare în cadrul elitelor de la Moscova”.

Casă de 1.500 de mp și apartament de 350 mp în Mexic pentru copil

„În 2019, familia lui Timur Ivanov a achiziționat o clădire rezidențială cu o suprafață de peste 1,5 mii de metri pătrați. Vila este înregistrată pe numele soției, și nu pe numele ministrului adjunct însuși”.

„Din 2016, copilul lor a folosit un apartament în Mexic cu o suprafață de 350 de metri pătrați”, mai scrie sursa citată.

O altă casă de 1.000 mp, pe numele Federației Ruse
De asemenea, mass-media din Rusia susține că Timur Ivanov are și o altă vilă în Rublyovka, un cartier rezidențial select din Moscova, zona celebrităților și a liderilor politici. „Costul acestei vile, potrivit presei, este de 1 miliard de ruble (n.r. peste 10 milioane de euro). Și suprafața acestei vile este de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Proprietarul casei, în cadastru, este indicat ca fiind Federația Rusă”, scrie Kommersant.

Timur Ivanov
Cartierul Rublyovka din Moscova. FOTO: myguidemoscow.com

Timur Ivanov a lucrat în calitate de ministru adjunct al Apărării din 2016, a fost responsabil de organizarea gestionării proprietății, de cazarea trupelor, de locuințe și de sprijinul medical pentru forțele armate.

El a fost reținut la 23 aprilie, iar instanța l-a trimis în arest pentru două luni. Ministrul adjunct este acuzat că a primit mită, procurorii susținînd că au dovezi pentru mită de 1 milion de ruble (n.r. 10.000 de euro). Ivanov nu și-a recunoscut vinovăția.

Related posts

Milano, prima mașină electrică semnată Alfa Romeo. Are și versiune Veloce, și 1.2 pe benzină

econtext

Război în Ucraina, ziua 479. Rusia avertizează Germania privind livrarea de rachete de croazieră Taurus

econtext

Contraofensiva Ucrainei, aproape de final. Gen. Mark Milley: Mai au 30-45 de zile la dispoziţie

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix