33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Cum au pierdut SUA 3 drone de 100.000.000$ încercând să apere nave comerciale din Marea Roșie

SUA au pierdut 3 drone de 100.000.000$ încercând să apere nave comerciale din Marea Roșie, potrivit presei internționale. Aceste pierderi au loc într-un interval de doar 7 luni.

Cea de-a treia dronă americană MQ-9 Reaper din noiembrie până în prezent s-a prăbușit vineri în Yemen sau în apropiere de această țară, fiecare dintre ele având o valoare de aproximativ 30 de milioane de dolari. Prin zborul dronelor deasupra și în largul coastelor Yemenului, armata americană încearcă să protejeze navele comerciale și militare de atacurile continue ale armatei americane.

Cum au pierdut SUA 3 drone de 100.000.000$ încercând să apere nave comerciale din Marea Roșie 

O dronă MQ-9 a Forțelor Aeriene americane s-a prăbușit vineri dimineața devreme în Yemen, relatează CBS News, citând un oficial militar american. Sursa a adăugat ulterior că aparatul a lovit solul în largul coastei. O anchetă privind incidentul este în curs de desfășurare și nu au fost raportate persoane rănite.

Vineri, insurgenții iranieni susținuți de Iran au revendicat atacul cu dronă. Potrivit CBS, din noiembrie, SUA au mai doborât alte două MQ-9 – ambele în largul coastelor Yemenului – prima la începutul lunii noiembrie și alta în februarie.

Fiecare dronă costă aproximativ 30 de milioane de dolari, potrivit Congressional Research Service. Dronele care zboară deasupra Yemenului și în largul coastelor sale fac parte din eforturile armatei americane de a ajuta la protejarea navelor comerciale și militare de atacurile în curs ale armatei americane.

De la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, rebelii houthi, înarmațid e Iran, au atacat sau amenințat peste 100 de nave comerciale sau militare în Marea Roșie sau în Golful Aden. Militanții susțin că atacurile lor sunt un protest împotriva războiului Israelului împotriva Hamas și a sprijinului acordat de SUA Israelului, dar oficialii americani spun că multe dintre navele vizate de grup nu au nicio legătură cu Israelul.

Prima, doborâtă în noiembrie

Presa a scris, în noiembrie 2023, că eebelii houthi au doborât o dronă americană în largul Yemenului, a declarat o sursă din cadrul Departamentului Apărării din SUA, confirmând anunţul făcut anterior de această mişcare rebelă apropiată de Iran.

„Apărarea noastră aeriană a reuşit să doboare un aparat american MQ-9 care desfăşura activităţi ostile, de supraveghere şi de spionaj în spaţiul aerian în apele teritoriale yemenite, în cadrul sprijinului militar american pentru entitatea israeliană”, au declarat rebelii houthi într-un comunicat la acea dată.

Related posts

Lovitură dură! Curtea de Apel: Clotilde Armand rămâne sub acuzație!

Cazaban Emilia

Rusia anunță că a înaintat ”în mod semnificativ” pe frontul din Ucraina, în timp ce Zelenski luptă să nu piardă sprijinul SUA

econtext

Demonstrație a Forțelor Aeriene ale Japoniei. Avionul de luptă F-15 e o jucărie în mâinile lor

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix