16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cutremur în această dimineață în România, în apropierea a 6 orașe. Ce magnitudine a avut?

Cutremur în această dimineață în România, în apropierea a 6 orașe. Un cutremur s-a produs miercuri, 3 aprilie, în județul Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur în această dimineață în România, în apropierea a 6 orașe.

Seismul a avut o magnitudine de 2,6 și a avut loc în jurul orei 01:41, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la o adâncime de 14,9 km.

Cutremur în această dimineață în România

Epicentrul cutremurului a fost în apropierea următoarelor orașe: la 9km sud de Focșani, la 60km nord-est de Buzău, la 67km vest de Galați, la 71km nord-vest de Brăila și la 76km sud-vest de Bârlad.

România a avut parte de mai multe cutremure de la începutul de an, e drept de intensitate mică.

Seismologul Petrică Mărmureanu a explicat dacă e posibil un mare cutremur în viitorul apropiat

„Nu este cazul să ne speriem, stați liniștiți! Încă vreo cinci ani de acum înainte nu vor fi cutremure de intensitate mare, care să pună în pericol România, chiar dacă în lume au loc și unele mai mari. Nici din Turcia, puternică zonă seismică, nu e niciun pericol.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur înregistrat în România a fost de magnitudine 5.7 și a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur?

În contextul acestor evenimente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență oferă sfaturi privind comportamentul adecvat în caz de cutremur:

Cutremurele au o declanșare bruscă și o durată de acțiune scurtă (20-90 de secunde), iar populația trebuie să rămână calma și să nu intre în panică.

În timpul unui cutremur, scările sunt foarte sensibile la mișcările diferențiate ale etajelor, iar deplasarea pe scări sub efectul oscilațiilor seismice este periculoasă și deloc recomandată.

Populația este sfătuită să rămână în locuințe, departe de ferestrele care se pot sparge, să se adăpostească sub o grindă sau un toc de ușă solid, sau sub un birou sau masă rezistentă care să ofere protecție împotriva căderii obiectelor mobile și a altor pericole din locuință.

În lipsa acestor opțiuni, oamenii se pot proteja stând la podea lângă un perete solid cu grindă de rezistență, pe genunchi și coate, cu fața în jos, și cu palmele împreunate pentru a-și proteja capul, ceafa sau sub tocul ușii.

Related posts

Două mașini de poliție au pornit, noaptea trecută, în urmărirea unui cal care se plimba nestingherit prin Sectorul 5

econtext

Temperaturi de minus 40 grade în Europa, prima oară în ultimii trei ani. Ce țară e afectată?

econtext

Cutremur de 6,9 grade pe scara Richter! Unde a avut loc seismul uriaș

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix