18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cutremur în zona seismică Vrancea, duminică dimineața. Ce intensitate a avut mișcarea seismică

Un nou cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc duminică dimineața în regiunea seismică Vrancea din judeţul Buzău, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Noul cutremur a avut loc la adâncimea de 133,5 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 50 km nord-vest de Buzău, 60 km vest de Focşani, 65 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 68 km est de Braşov, 72 km nord-est de Ploieşti, potrivit INCDFP.

Al 22-lea cutremur de la începutul lunii ianuarie

Din prima zi a lunii ianuarie și până acum, în România au avut loc în total 22 de evenimente seismice, cu intensități variind între 2,1 și 4,3 pe scara Richter.

Ultimul cutremur din această zonă a avut loc marți, 16 ianuarie. Seismul s-a produs la ora 04:15:36 dimineața și a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter.

S-a produs la o adâncime de 92.7km, în apropiere de 49km V de Focșani, 52km NV de Buzău, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 75km E de Brașov, 83km NE de Ploiești.

Related posts

AUR și George Simion se confruntă cu un scandal chiar în interiorul partidului. Poliția face anchetă

econtext

Nicușor Dan a dat vestea: „Iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută”

econtext

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More