33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Cutremur puternic de 6,1! Unde s-a zguduit pământul

A fost înregistrat un cutremur puternic în dimineața zilei de sâmbătă, 2 septembrie. Potrivit informațiilor publicate de specialiști, seismul a avut o magnitudine de 6,1 grade pe scara Richter.

Așadar, un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs în dimineața zilei de sâmbătă, 2 septembrie. Potrivit informațiilor publicate de Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţe (GFZ), seismul s-a produs în regiunea Insulelor Kurile, din răsăritul extrem al Rusiei, către nord-estul Japoniei.

A fost înregistrat un cutremur puternic sâmbătă, 2 septembrie

De asemenea, specialiștii au informat că epicentrul seismului s-a situat la o adâncime de 142 de kilometri. Nu au fost raportate inițial pagube sau victime în urma cutremurului. Este puțin probabil să se înregistreze pagube semnificative, potrivit specialiștilor.

Amintim că seismologii ruși au semnalat în februarie un alt cutremur în apropierea Insulelor Kurile. Acesta a avut magnitudinea 5,3 și s-a produs la ora 9:45, ora Moscovei, potrivit filialei din Sakhalin a Centrului de Geofizică al Academiei de Științe din Rusia.

„Epicentrul cutremurului a fost localizat la 107 kilometri est de insula Onekotan, la o adâncime de 78 km”, au informat seismologii din Rusia la momentul respectiv.

cutremur

Au fost înregistrat mai multe seisme în ultima vreme

În ultima vreme au fost înregistrat mai multe seisme. De exemplu, două seisme au avut loc în România joi, pe 31 august, în numai 14 minute. Seismele s-au produs în zone complet opuse ale țării. Primul cutremur a avut loc joi, la ora 21:53:49, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Acesta s-a produs la o adâncime de 143.2 km și a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter, fiind caracterizat de către INFP drept slab.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 56 km SE de Sfântu-Gheorghe, 56 km V de Focșani, 64 km NV de Buzău, 66 km E de Brașov, 86 km NE de Ploiești.

Al doilea cutremur a avut loc în zona Olteniei, județul Gorj, după doar 14 minute, la ora 22:07:22. Seismul de suprafață a avut magnitudinea ml 2.3 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 11.3 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 18 km NV de Târgu Jiu, 67 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68 km S de Hunedoara, 82 km S de Deva, 96 km E de Reșița, 99 km V de Râmnicu Vâlcea.

Tot joi, pe 31 august, un cutremur de 2,9 grade s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Potrivit informațiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), seismul a avut loc la ora 7:50, la o adâncime de 133,1 km.

Related posts

Putin, lovit crunt de Ucraina. Victorie incredibilă pentru Kiev

econtext

Este oficial. Slovacia a anunțat NATO că NU mai trimite arme Ucrainei pentru războiul cu Rusia

econtext

Război în Ucraina, ziua 653. Washingtonul va impulsiona producția de armament la Kiev

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix