17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

De ce boală a suferit Rona Hartner: „Eram aproape în comă hepatică. Mi-am dat seama că trebuie să mai semnez un cec în alb lui Dumnezeu…”

De ce boală a suferit Rona Hartner. Rona Hartner s-a stins din viață la 50 de ani și a lăsat în urma ei multă suferință, dar și o fiică îndoliată. Regretata artistă a avut grave probleme de sănătate în ultimii ani, însă nu și-a pierdut credința și speranța. În 2020, anunța că s-a vindecat miraculos de cancer la colon și ficat, pentru ca boala să recidiveze în vara acestui an. Pozitivă din fire, dădea de înțeles că ședințele de chimioterapie au rezultate promițătoare și chiar se pregătea să revină pe scenă.

De ce boală a suferit Rona Hartner. Astăzi, 23 noiembrie, Rona Hartner s-a stins din viață. În spatele optimismului și a energiei debordante, regretata artistă ascundea multe suferințe, fiind greu încercată de soartă. În 2019, avea să fie diagnosticată cu cancer la colon și ficat, însă a învins boala după un an de tratament. Vara aceasta, a primit o nouă lovitură de la viață, când a aflat că boala a recidivat la plămâni și creier. Până în ultimele clipe de viață, Rona Hartner a avut o credință de neclintit și se bucura că ședintele de chimoterapie dau roade. Se pregătea să revină în fața publicului, însă nemiloasa boală a răpus-o în cursul acestei zile, potrivit unui anunț făcut de sora ei, Rinda Hartner.

Rona Hartner

De ce boală a suferit Rona Hartner

În vara acestui an, Rona Hartner a aflat că suferă de cancer la plămâni și creier, după ce câștigase lupta cu boala în 2020. A consultat mai mulți medici din Franța și a început ședințele de chimioterapie, anunțând că rezultatele sunt promițătoare și că metastazele s-au diminuat considerabil. La mijlocul acestei luni, însă, i-a apărut o nouă „metastază puțin rebelă’, care i-a fost fatală.

„Am să vă dau o veste extraordinară! A venit medicul meu oncolog și m-a anunțat că în urma unei radiografii făcute, se vede că metastazele au scăzut la jumătate în două săptămâni de tratament. Așa că vreau să vă încurajez pe toți cei care vor să lase credința la o parte, să lase încrederea în Dumnezeu, să nu facă acest lucru. Pentru că…uitați în două săptămâni cu rugăciune, cu împărtășanie în fiecare zi, cu sacramentului uleiului sfânt, efectiv metastazele au scăzut la jumătate în două săptămâni.

Metastazele nu s-au făcut în câteva zile, ci în câteva luni, și au scăzut în două săptămâni la jumătate. Nimic nu este imposibil!’, a fost mesajul Ronei Hartner, pentru fanii săi, postat pe contul său de Facebook.

Rona Hartner a învins cancerul în 2020

Amintim că Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la ficat și colon în 2019, însă a învins boala după un an de tratament și a revenit pe scenă. Invitată în emisiunea lui Denise Rifai, artista a spus că nu s-a gândit nicio clipă să abandoneze crunta luptă.

„Nu, dar nici nu am știut că va fi atât de greu. M-am închinat de la început cum am aflat diagnosticul. Am făcut ce mi s-a spus. Am făcut citostatice. Nu am știut că va fi atât de greu. Eram la Paris, fiind bolnavă, am zis că nu mă opresc din cântat și din proiecte. După ce am ținut un concert, am ajuns la spital. Asta se întâmplă când chimioterapia e prea agresivă pentru ficat.(…)

Eram aproape în comă hepatică. Momentul ăla mi-am dat seama că trebuie să mai semnez un cec în alb lui Dumnezeu…E importanta chestia asta, pentru că Dumnezeu ne vrea doar binele. Nu am abandonat lupta, dar nu a fost ușoară. Ceea ce face orice doctor, când nu suporți un ingredient din citostatice, îți schimbă. Am supraviețuit”, a mărturisit Rona Hartner.

Related posts

Anunţul nopţii despre Elena Udrea și Adrian Alexandrov. Nu se aștepta nimeni

econtext

NATO își sporește prezența în România. Franța trimite încă 3.000 de militari

econtext

Trei mari vedete din România, blocate în Israel pe timp de război

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More