33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

De la baza NATO din România poate fi atacată Rusia. Piloții ucraineni de F-16, gata de luptă

De la baza NATO din România poate fi atacată Rusia. Luptele de pe frontul din Ucraina tind să stagneze, în ciuda unor reușite minore și de-o parte și de alta. Se construiesc fortificații și se așteaptă bătălia aerului.

De la baza NATO din România poate fi atacată Rusia, în cazul unui conflict direct. 

Pentru a ieși din războiul de „uzură” în care stagnează Ucraina și Rusia, se așteaptă avioanele F-16, care să facă diferența. Dar de unde vor fi lansate?

De la baza NATO din România poate fi atacată Rusia

Rețelele de socializare ucrainene au preluat știrea cu cea mai mare bază NATO din România, având așteptări. Iată ce scrie front_ukrainian:

„Așa va arăta cea mai mare bază NATO din Europa, costul construcției este de 2,5 miliarde de euro, a început deja să fie construită pe teritoriul României lângă orașul Constanța.

Baza militară este o extindere a bazei aeriene „Mihail Kogălniceanu”. Va avea o suprafață de 2.800 de hectare și un perimetru total de 30 de kilometri.

Baza va avea piste, hangare de avioane, depozite, facilități de antrenament, școli, grădinițe, magazine și un spital.

În cazul unui conflict direct între NATO și Rusia, această bază va permite lovituri aeriene împotriva țintelor militare rusești, atât în Marea Neagră, cât și pe uscat.”

În acest context, revine în discuție avioanele F-16 americane ce vor fi livrate Ucrainei și stadiul în care se află pregătirea piloților. Un filmuleț postat de front_ukrainian arată piloți și tehnicieni ucraineni în Danemarca.

Totul e bine, piloții zboară singuri, fără instructori, tehnicienii au învățat ce trebuie să facă, mai rămâne în discuție siguranța bazelor aeriene din Ucraina, unde ar putea fi livrate avioanele.

Din martie până în septembrie, Belgia are în Danemarca două avioane de luptă F-16 cu două locuri și 50 personal militar în scopul antrenării piloților ucraineni.

Norvegia a anunțat la 3 ianuarie că trimite două avioane F-16 la baza aeriană Skrydstrup din Danemarca, unde vor antrena ucraineni.

Piloții ucraineni sunt gata de acțiune

Piloții ucraineni urmează să fie pregătiți în România, Danemarca, SUA și Marea Britanie.

Primii șase piloți ucraineni au finalizat deja pregătirea de bază cu Royal Air Force din Marea Britanie și în prezent învață să piloteze avioane de luptă F-16 în Danemarca.

Centrul european de pregătire F-16 (EFTC), unde vor fi pregătiți și piloți ucraineni, a fost deschis la Baza Aeriană Fetești din România, cu asistența Olandei.

Experții militari ruși avertizează că în România ar putea fi amenajate baze pentru ca avioanele F-16 destinate Ucrainei să fie în siguranță până la plecarea în luptă.

NATO

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat, prin purtătorul de cuvânt, Maria Zaharova, că orice lansare de pe teritoriul României va fi considerată implicare directă în război.

Dar sunt și bloggeri militari ruși care susțin că superioritatea aeriană a Rusiei nu este pusă în pericol de avioanele F-16, care sunt mai mici și cu capabilități mai reduse decât „marile” avioane ale Rusiei.

Related posts

Spaima Europei! România a trecut pe locul 1 la numărul de infractori din țările UE!

Avramescu Radu

Joi, 20 iulie 2023, în Sectorul 2 este iar zi de curățenie generală

econtext

Rusia ar putea face armata obligatorie în Europa. Tot mai multe forțe europene vorbesc de reintroducerea serviciului militar

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix