9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL Coronavirus

DECESE CORONAVIRUS. Turza (ANDPDCA): Mortalitatea de Covid-19 a persoanelor vulnerabile e sub 0,2%

DECESE CORONAVIRUS. Numărul deceselor în urma infectării cu virusul Covid-19 în sistemul de centre rezidenţiale dedicate persoanelor vulnerabile reprezintă sub 0,2% din totalul beneficiarilor din sistem, a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele ANDPDCA a prezentat o situaţie a infectării cu Covid-19 în sistemul de centre rezidenţiale în care se găsesc persoane vulnerabile.

„Venim astăzi în faţa dumneavoastră ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la răspândirea virusului Covid-19 la nivelul centrelor rezidenţiale de copii, copii cu dizabilităţi, adulţi cu dizabilităţi şi vârstnici, pentru că viaţa şi sănătatea fiecărui beneficiar din sistemul de protecţie şi, deopotrivă, a angajaţilor din serviciile sociale sunt importante şi considerăm că o justă şi corectă informare a opiniei publice cu privire la situaţia existentă în acest moment este foarte importantă. Ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 luate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi de ANDPDCA, începând din data de 10 martie 2020, situaţia răspândirii epidemiei la nivelul serviciilor sociale şi de protecţie a copilului (şi a celorlalte categorii de persoane vulnerabile, n.r.) până la data de 10 mai se prezintă astfel: în acest moment, respectiv până la data de 10 mai, există sub 0,2% din totalul beneficiarilor decedaţi ca urmare a infectării cu virusul Covid-19, respectiv 98 de vârstnici şi adulţi cu dizabilităţi”, a afirmat Mădălina Turza.

DECESE CORONAVIRUS. Totodată, cele 928 de persoane infectate cu Covid-19 reprezintă 1,6% din totalul beneficiarilor din sistemul de protecţie a persoanelor vulnerabile.

„1,6% din totalul beneficiarilor din sistem sunt infectaţi cu virusul Covid-19, respectiv 928 de persoane, dintre care 21 de copii. Până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor. Există 360 de angajaţi infectaţi şi un deces în rândul acestora. Principalele judeţe afectate de epidemia Covid-19 în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului sunt Suceava, Galaţi, Neamţ, Arad şi Hunedoara. Din totalul deceselor cauzate de acest virus în România, aproximativ 10% provin din centrele rezidenţiale pentru vârstnici şi persoane adulte cu dizabilităţi”, a explicat Turza.

Persoane vulnerabile

Potrivit datelor prezentate de şeful ANDPDCA, în total, în sistemul de protecţie a persoanelor vulnerabile, există 56.008 de persoane neinfectate, 928 de persoane infectate şi 98 de decese.

Mădălina Turza a subliniat că numărul mic al infectărilor şi al deceselor înregistrate în centrele rezidenţiale pentru persoane vulnerabile din România se datorează măsurilor de prevenire aplicate în sistemul de protecţie.

DECESE CORONAVIRUS. „Măsurile excepţionale luate de România faţă de alte ţări europene, de exemplu măsuri precoce de prevenire şi izolare la locul de muncă al angajaţilor din toate centrele rezidenţiale, au făcut ca ţara noastră să înregistreze procente semnificativ mai mici faţă de alte ţări. Totuşi, în ciuda faptului că există un număr relativ scăzut de infectări şi decese, pentru noi fiecare viaţă contează – chiar dacă aveam un singur deces, era la fel de grav”, a afirmat preşedintele ANDPDCA.

Related posts

Hoții au inventat o nouă metodă de furt în restaurante! Mai mulți români au fost victimele lor

econtext

Scandal imens în familia lui Leo de la Strehaia în timp ce acesta se zbate între viață și moarte! S-au furat 20 de galbeni!

Axinte Dan

Vreme însorită în Republica Moldova. Continuă să se încălzească

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More