33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Decizie-şoc în justiţie: Sentinţa prin care a fost condamnat Voiculescu, suspendată. Recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, în aer

Tribunalul Bucureşti a suspendat sentinţa penală în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care mogulul media Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare.

În consecinţă, a fost supendată şi recuperarea prejudiciului de 60 milioane de euro.

Decizia instanţei nu este însă definitivă.

„În temeiul dispoziţiilor art.460 alin.1 C.proc.pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012. În temeiul art. 275 alin.3 C.proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată pe portaul instanţei.

Miza finală este revizuirea sentinţei din dosar, ceea ce ar însemna că Dan Voiculescu scapă şi de plata prejudiciului şi de condamnarea penală.

În dosar, Dan Voiculescu a făcut doar trei ani de puşcărie pentru spălare de bani înainte de a fi eliberat. La rândul său, statul român a recuperat – cu greu – doar o parte din prejudiciul cauzat de privatizarea frauduloasă a ICA.

Dan Voiculescu poate scăpa de condamnare. Cum s-a ajuns aici?

În 2021, Jean Cătălin Sandu, fost şef al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, a făcut o cerere de revizuire a sentinţei penale din dosarul ICA.

Potrivit G4media, pe 12 februarie Tribunalul Bucureşti a admis în principiu o cerere de revizuire a sentinţei definitive de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu. Dacă va fi admisă şi pe fond, condamnarea ar putea fi anulată, Voiculescu poate cere despăgubiri pentru puşcăria făcută, iar banii confiscaţi i se dau înapoi.

Related posts

Gheorghe Mărmureanu, anunţ după un nou cutremur mare care a zguduit România: „N-au fost niciodată seisme mari în această zonă”

econtext

ANM a emis prognoza meteo actualizată. Până când mai ține gerul în România

econtext

Maia Sandu a reacționat după atacul lansat de ruși asupra unui hypermarket din Harkov

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix