21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Der Spiegel. Crește teama de a rămâne în poziția de șah etern pe frontul din Ucraina

Der Spiegel. Conflictul ucrainean din regiunea Donbas a ajuns în impas, iar forțele rusești încearcă să încercuiască orașul Avdiivka. Rușii au atacat din diferite direcții cu echipe de asalt, tancuri și artilerie grea, iar ucrainenii au construit o apărare puternică în zonă.

Der Spiegel. Crește teama de a rămâne în poziția de șah etern pe frontul din Ucraina. Conflictul ucrainean din regiunea Donbas a ajuns în impas, iar forțele rusești încearcă să încercuiască orașul Avdiivka. Rușii au atacat din diferite direcții cu echipe de asalt, tancuri și artilerie grea, iar ucrainenii au construit o apărare puternică în zonă.

Șah etern =Regele primește șah în continuu, fără a se putea opune, dar și fără a i se putea da mat. Această situație se numește șah perpetuu sau șah etern.

Cu toate acestea, armata rusă a lansat o ofensivă în octombrie, cu scopul de a captura Avdiivka. În ultima vreme atacurile lor au fost mult mai intense. Rușii au de zece ori mai mult material și de 20-30 de ori mai multe obuze decât ucrainenii, iar ucrainenii suferă din cauza lipsei de muniție pentru mortierele și artileria lor, scrie Der Spiegel. Pierderile de trupe au fost, de asemenea, mari, iar rușii sunt hotărâți să cucerească Avdiivka, chiar și cu un cost ridicat. Armata ucraineană a sperat să elibereze un teritoriu suplimentar de la forțele de ocupație, dar contraofensiva rusă s-a împotmolit rapid în câmpurile minate inamice.

Der Spiegel. Provocări pentru Ucraina în 2024

Situația este descrisă ca fiind un „șah etern”. Noul an va aduce provocări pentru părțile aflate în conflict și pentru susținătorii Ucrainei din Occident. Eșecul conducerii ucrainene în contraofensiva de vară din regiunea Donbas s-a datorat în mare parte greșelilor făcute de conducerea ucraineană.

Decizia de a păstra unele unități experimentate în Bakhmut în loc să se retragă din oraș a fost criticată, ceea ce a dus la cucerirea în cele din urmă a orașului minier de către ruși. Lipsa de experiență și de comunicare între marile unități de pe câmpul de luptă a contribuit, de asemenea, la eșec. Livrarea lentă a tancurilor de luptă, a transportatorilor de personal și a rachetelor a contribuit, de asemenea, la lipsa de viteză și de amploare.

Der Spiegel.

În ciuda acestor deficiențe, ucrainenii au făcut unele progrese, cum ar fi utilizarea rachetelor de croazieră, a rachetelor și a dronelor maritime pentru a ataca ținte importante și pentru a stabili un cap de pod în Kherson. Cu toate acestea, este posibil ca aceste progrese localizate să nu se traducă în progrese strategice.

Cum poate câștiga Ucraina

Războiul Ucrainei împotriva Rusiei depinde în mare măsură de proiectilele de artilerie și de echipamentele grele, Rusia având o putere de foc mai mare. Occidentul ar putea contribui la depășirea actualului impas. Prin oferirea de sprijin în trei domenii: drone, război electronic și pregătirea trupelor.

Dronele kamikaze, ieftine și capabile să transporte încărcături explozive, sunt folosite de ambele părți. Cu toate acestea, Ucraina nu dispune de o putere industrială la scară largă. Iar Rusia este capabilă să construiască mai multe astfel de drone. Armata ucraineană are nevoie de ajutor pentru a extinde producția și pentru a stabili un program de antrenament de durată. Extinderea rezervelor este crucială, dar ucrainenii trebuie să-i pună sub presiune pe ruși pentru a evita trecerea la ofensivă. Războiul este încă o luptă împotriva unui adversar dur, Rusia având mai mulți locuitori decât Ucraina, potrivit Spiegel.

Related posts

Candidații republicani sunt prudenți în privința angajării de trupe americane în Taiwan

econtext

Dmitri Peskov explică situația pușcăriașilor ruși din Ucraina. Motivul pentru care plătesc cu sânge

econtext

A fost dat afară! Decizia luată de Moscova. Situaţia de pe frontul din Ucraina era dezastruoasă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix