10.2 C
București
24 februarie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Distrugătorul american USS Carney a doborât trei drone în Marea Roșie

Distrugătorul american USS Carney a doborât trei drone în Marea Roșie în timp ce acorda asistență navelor comerciale aflate în zonă, informează comandamentul militar american.

Distrugătorul american USS Carney a doborât trei drone în Marea Roșie. Distrugătorul se afla într-o misiune de asistență a navelor comerciale aflate în Marea Roșie. Acestea au fost vizate de atacuri dinspre Yemen.

Distrugătorul american a doborât trei drone în Marea Roșie

Anunţul a fost făcut de Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu(CENTCOM).

„Astăzi au avut loc patru atacuri asupra a trei nave comerciale care operează în apele internaţionale din sudul Mării Roşii”. Este anunţul făcutt de CENTCOM.

„Distrugatorul din clasa Arleigh-Burke USS Carney a răspuns la apelurile de urgenţă ale navelor şi le-a oferit asistenţă, a doborât trei drone care se îndreptau spre nava de război în timpul zilei”.

USS Carney a detectat o rachetă, trasă dintr-o zonă din Yemen controlată de rebelii houthi susţinuţi de Iran. A aterizat lângă nava Unity Explorer, sub pavilion Bahamas. Nava a raportat apoi avarii minore de la o altă rachetă provenind dintr-o zonă controlată de rebeli.

Nava Number Nine, un cargou sub pavilion panamez, a informat că a fost avariată de o rachetă provenind din Yemen. Nu s-au raportat victime.

Distrugătorul USS Carney, în Marea Neagră | DefenseRomania.ro

Distrugătorul

Sophie II, sub pavilion panamez, a indicat că a fost şi ea lovită, fără a suferi pagube semnificative

Anterior, rebelii houthi au anunţat, într-o declaraţie postată pe reţelele de socializare, că au efectuat o „o peraţie împotriva a două nave israeliene în strâmtoarea Bab el-Mandeb”, o cale navigabilă strategică ce leagă Marea Roşie de Golful Aden, vizând prima navă cu o „rachetă şi al doilea cu o dronă”.

Potrivit comunicatului de presă, este vorba de navele Unity Explorer şi Number Nine, iar atacul a avut loc după ce „au respins mesajele de avertizare” din partea houthi.

Rebelii au spus că vor continua să vizeze navele israeliene „până când va înceta agresiunea israeliană împotriva fraţilor noştri din Fâşia Gaza”.

CENTCOM consideră că aceste atacuri reprezintă „o ameninţare directă la adresa comerţului internaţional şi a securităţii maritime..Avem, de asemenea, toate motivele să credem că aceste atacuri, deşi au fost lansate de houthi în Yemen, sunt finanţate în întregime de Iran. tatele Unite vor lua în considerare toate răspunsurile adecvate în deplină coordonare cu aliaţii şi partenerii săi internaţionali”.

Related posts

Un nou dezechilibru tinde sa cuprinda Europa: somajul in randul tinerilor. Vezi cum evolueaza somajul in randul tinerilor in fiecare stat din UE

Asaftei Bogdan

Azerbaidjan se alătură exercițiului multinațional „Agile Spirit 2023” din Georgia

econtext

Mercenarii Wagner se pregătesc de luptă. Vor să cucerească Kievul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More