16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Domnule Ponta, nu iesiti in strada pentru Severin? Nu face PSD-ul lant viu in jurul lui? Unde va este sustinerea legendara?

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat astazi ca Adrian Severin trebuie sa demisioneze atat din PSD, cat si din Parlamentul Europei.

Mai mult, daca nu va pleca din proprie initiativa din PSD, atunci va fi exclus de catre conducerea partidului. “Domnul Severin a gresit si trebuie sa-si asume responsabilitatea politica”, a spus Ponta.

Interesant punct de vedere din partea PSD-ului! O atitudine normala la nivel european! Esti suspectat de comiterea unei infractiuni, esti nevoit sa-ti dai demisia. In multe cazuri se intampla asa! Suspiciunea a devenit deja o stampila a vinovatiei!

Doua atitudini

In schimb, situatia sta exact pe dos cand vine vorba de ceea ce se intampla in interiorul tarii. Si de cum se raporteaza liderii politici fata de fapte similare, dar care au loc in Romania, in interiorul tarii. Cand vine vorba de un potential infractor roman, de un om politic acuzat de frauda, atunci, de cele mai multe ori, situatia se schimba radical.

Apar declaratii de sustinere din partea partidului-mama: front pentru cel invinuit! Pana la moarte! Zid in jurul celui acuzat, totul fiind considerat o invinuire falsa, o manevra politica! Exemple sunt cu duiumul, ultimul caz de acest gen fiind al lui Constantin Nicolescu, presedintele PSD Arges si al Consiliului Judetean.

PSD a facut imediat front in jurul acestui individ, un front dur, dublat de mai multe miscari de sustinere: mitinguri, declaratii televizate, etc. Iar aceasta atitudine poate pune o amprenta nefericita si asupra actului juridic, justitia putand fi influentata de miscari de acest gen.

In schimb, cand vine vorba despre un membru care activeaza in exteriorul tarii, deodata, atitudinea se schimba! Deja vorbim aici de declaratii asemanatoare celor a oficialiilor europeni, deja suntem sustinatorii aceluiasi acquis european. Deja suntem europeni, avem un alt grad de civilizatie! Dar acasa e tarlaua noastra, facem ce vrem noi, nu-i asa? Ca doar e casa noastra! Pe principiul etern al educatiei romanesti: acasa faci ce vrei, dar afara sa te comporti civilizat! Nu?

https://econtext.ro/eveniment–2/justitie/domnule-ponta-nu-iesiti-in-strada-pentru-severin-nu-face-psd-ul-lant-viu-in-jurul-lui-unde-va-este-sustinerea-legendara.html

Related posts

100 de soldați Hamas, îmbrăcați doar lenjerie, s-au predat. Israelul elimină încă un lider terorist

econtext

Război în Ucraina ziua 592. Ucraina a înregistrat 774 de atacuri pe direcția Kupiansk-Lyman

econtext

BANATUL e fruncea: ARD CASTIGA ALEGERILE IN BANAT. Iata viitorii senatori si deputati din Arad, Caras – Severin, Hunedoara si Timis

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix