16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Donald Trump este acuzat oficial că a ascuns acasă, inclusiv în baie, documente cu secrete nucleare ale SUA

Actul oficial de acuzare al lui Donald Trump a fost desigilat, vineri, iar întreaga amploare a cazului împotriva fostului președinte al SUA, suspectat de gestionarea defectuoasă a documentelor clasificate, a devenit publică.

Potrivit BBC News, Donald Trump a fost acuzat de 37 de capete de acuzare, pentru posesie neautorizată de materiale clasificate, obstrucționarea justiției și declarații false în fața forțelor de ordine.

De asemenea, există o listă detaliată a tipului de documente secrete pe care Trump le-a păstrat la reședințele sale personale.

Acuzarea susține că Trump a ascuns documente care detaliază programele de arme nucleare ale SUA, vulnerabilitățile potențiale ale SUA și ale aliaților săi, planurile SUA pentru atacuri militare de represalii – materiale care „ar putea pune în pericol securitatea națională a Statelor Unite”.

De asemenea, se detaliază modul în care Trump ar fi ascuns aceste documente atât de anchetatori, cât și de propriii săi avocați, punând cutiile cu materiale în reședința sa personală din Mar-a-Lago și, de acolo, în avionul său către proprietatea sa din Bedminster, New Jersey.

Acuzarea susține că astfel de documente au fost păstrate timp de mai bine de un an într-un club social din Florida, cu sute de membri și 150 de angajați, și că documentele au fost depozitate – de-a lungul timpului – într-o sală de bal, într-o baie, într-un birou și într-un dormitor din localul din Palm Beach.

Documentul include mai multe citate ale lui Donald Trump, care se referă la stocarea de informații guvernamentale sensibile.

„Nu putem avea pe cineva în Biroul Oval care nu înțelege semnificația cuvântului confidențial sau clasificat”, a spus el.

De asemenea, el a mai spus: „În administrația mea, voi aplica toate legile privind protecția informațiilor clasificate. Nimeni nu va fi mai presus de lege”.”

La un alt moment dat, Trump le-ar fi cerut avocaților săi: „Nu ar fi mai bine dacă le-am spune că nu avem nimic aici?”.

Acuzarea spune că Trump a adăugat apoi: „Ei bine, uite, nu este mai bine dacă nu există documente?”.

Related posts

Ministerul Muncii: Romania avea 1,23 pensionari la 1 salariat la finele anului 2012. AFLA cati pensionari sunt in tara noastra si ce pensii primesc

Asaftei Bogdan

Exodul creierelor incepe sa ne doara: Romania, la coada Europei dupa numarul de doctori. Vezi cati medici mai sunt in Romania si in celelalte tari europene

Asaftei Bogdan

Taxă pentru cei bogaţi. Suma neaşteptată care se poate strânge în fiecare an

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix