28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Doua luni de guvernare USL: scandaluri pentru functii, nimic pentru economie, firimituri pentru popor. Vezi care este bilantul celor doua luni sub puterea USL

Societatea romana este radicalizata. De la primele vorbe, ii incadram pe ceilalti in diferite categorii socio-politice, le dam etichete de basisti sau USL-isti, fara a tine cont de argumentele pe care le aduc in sustinerea propriilor afirmatii.

Toate asertiunile inamice sunt infierate si considerate neadevarate. Tot ceea ce nu ne convine e gresit.

In schimb, imbratisam imediat orice aberatie care se pliaza pe convingerile noastre si respingem automat tot ce contravine propriilor idei. Am devenit roboti care apasa tasta ‚eject’ pentru afirmatiile care nu ne convin si dam ‚accept’ la orice suna pe placul nostru.

Unde mai e gandirea aici? Unde mai e capacitatea de a discerne informatii? Unde este obiectivitatea?

Bilant

Pe 7 iulie s-au implinit doua luni de cand guvernul actual este in functie. Iar Econtext va prezinta un bilant asupra activitatii Guvernului din aceasta perioada de doua luni.

Mai mult, vom extinde aceasta analiza asupra intregii guvernari USL (nu doar asupra Guvernului, ci luam in calcul si activitatea parlamentara).

Din nefericire, nu exista nici o masura economica sau sociala care sa fi fost indeplinita de catre actualul Executiv sau de catre Parlament. Nici una majora!

Repere

Dar sa revenim. Econtext va prezinta reperele importante ale guvernarii USL. Am incadrat tot ceea ce s-a intamplat in ultimele doua luni in trei tipuri de actiuni: 1. masuri anuntate (ca vor fi luate imediat ce se va ajunge la guvernare), dar neindeplinite, 2. actiuni realizate de catre guvernarea USL si 3. implicatii ale actiunilor realizate de guvernarea USL.

Astfel, la nivel economic, Guvernul a luat o singura decizie majora (negativa, din nefericire): decizia de a trimite Hidroelectrica in insolventa. Nici pana astazi nu sunt absolut clare motivele acestei masuri.

Din nefericire, aceasta decizie a atras inrautatirea perspectivei de rating de catre agentia Moody’s, de la stabila la negativa. In afara acestei decizii, guvernarea USL nu a luat nici o masura economica importanta.

Nivel de trai sau scandaluri si epurari politice?

Majorarea salariilor nu a mai avut loc conform planului, privatizarile sunt in ceata, despre management privat se vorbeste cateodata, dar nu mai exista nici un plan clar. La inceputul lunii iunie, Remus Vulpescu, seful Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), spunea ca vor fi anuntati primii manageri privati la companiile de stat pana la finele lunii iunie.

Nu s-a intamplat.

Am avut parte in schimb de scandaluri si n inlocuiri si epurari politice. Dar trebuie subliniat: obiectivele oricarei guvernari trebuie sa fie, in primul rand, imbunatatirea nivelului de trai al populatiei, nu vendetele personale sau de grup.

In acest timp, leul s-a depreciat furibund, ratele la banci ne cresc, iar imaginea Romaniei se erodeaza profund.

 

 

Dar iata tot ceea ce a infaptuit guvernarea USL in cele doua luni de la instalare si implicatiile acestor fapte:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/doua-luni-de-guvernare-usl-scandaluri-pentru-functii-nimic-pentru-economie-firimituri-pentru-popor-vezi-care-este-bilantul-celor-doua-luni-sub-puterea-usl.html

Related posts

Rusia bombardează Ucraina cu rachete pe care Kievul le-a predat Moscovei în anii ’90

econtext

Proaspăt mobilizați în Crimeea, recruți ruși și-au ucis comandantul în bătaie și au dezertat

econtext

Lovitură de stat în Rusia?! Anunțul venit la scurt timp după moartea lui Prigojin

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix